SİVAS’TAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.06.2020 - 23:03, Güncelleme: 30.06.2020 - 23:03
 

SİVAS’TAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Sivas’ın ekonomik anlamda güçlenmesini sağlayacak projeler bir bir hayata geçiyor. Demirağ Organize Sanayi Bölgesine entegre olarak planlanan Lojistik Köyde de çalışmalar başladı.
Kovalı Bölgesi’ndeki çalışmaları Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Salih Ayhan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri yerinde inceledi. Tamamlandığında Sivas istihdamına büyük katkı yapacak olan Lojistik Köy inşaatı hakkında açıklama yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum. Verilen vaatler bir bir yerine getiriliyor. Demirağ OSB ve Lojistik Köy’de de altyapı çalışmaları devam ediyor. Allah devletimizi var etsin.” dedi. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi ile Lojistik Köy’ün bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Bu alan Sivas’ın önümüzdeki dönemde ciddi manada bir üretim merkezi ve istihdam kaynağı oluşturacak bir proje. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte en önemli ihtiyacı üretmek… Bu noktada da Demirağ Organize Sanayi Bölgesi ile Lojistik Köy farkındalık oluşturacak. Demirağ OSB’de üretilen bir ürün burada konteyner yüklendikten sonra hiçbir limanda, gümrükte takılmadan gitmesi gereken yere ulaşacak. Her parseline raylı sistem gerecek bir proje bunu da Lojistik Köy sağlayacak. Sivas’a son dönemde yapılan yatırımlardan en büyüğü emeği katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Sivas yeni ve önemli bir değer kazanıyor.” ifadesini kullandı. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve modernize edilmesi bakımından önem arz eden proje hakkında açıklama yapan Vali Salih Ayhan ise “Lojistik Köy Projesi Sivas’a büyük bir değer katacak. Lojistik Köy Demirağ Organize Sanayi Bölgesine güç verecek destek olacak üretilen ürünler çok kısa zamanda limanlara, gideceği yere ulaşacak. İhale bedeli 200 milyon lira gerçekten büyük bir emek var. 2021 yılında proje tamamlanacak. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Sivas’ın ekonomik anlamda güçlenmesini sağlayacak projeler bir bir hayata geçiyor. Demirağ Organize Sanayi Bölgesine entegre olarak planlanan Lojistik Köyde de çalışmalar başladı.

Kovalı Bölgesi’ndeki çalışmaları Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Salih Ayhan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri yerinde inceledi.

Tamamlandığında Sivas istihdamına büyük katkı yapacak olan Lojistik Köy inşaatı hakkında açıklama yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum. Verilen vaatler bir bir yerine getiriliyor. Demirağ OSB ve Lojistik Köy’de de altyapı çalışmaları devam ediyor. Allah devletimizi var etsin.” dedi.

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi ile Lojistik Köy’ün bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Bu alan Sivas’ın önümüzdeki dönemde ciddi manada bir üretim merkezi ve istihdam kaynağı oluşturacak bir proje. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte en önemli ihtiyacı üretmek… Bu noktada da Demirağ Organize Sanayi Bölgesi ile Lojistik Köy farkındalık oluşturacak. Demirağ OSB’de üretilen bir ürün burada konteyner yüklendikten sonra hiçbir limanda, gümrükte takılmadan gitmesi gereken yere ulaşacak. Her parseline raylı sistem gerecek bir proje bunu da Lojistik Köy sağlayacak. Sivas’a son dönemde yapılan yatırımlardan en büyüğü emeği katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Sivas yeni ve önemli bir değer kazanıyor.” ifadesini kullandı.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve modernize edilmesi bakımından önem arz eden proje hakkında açıklama yapan Vali Salih Ayhan ise “Lojistik Köy Projesi Sivas’a büyük bir değer katacak. Lojistik Köy Demirağ Organize Sanayi Bölgesine güç verecek destek olacak üretilen ürünler çok kısa zamanda limanlara, gideceği yere ulaşacak. İhale bedeli 200 milyon lira gerçekten büyük bir emek var. 2021 yılında proje tamamlanacak. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.