SİVASLI HAYIRSEVERDEN ANLAMLI YARDIM

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2020 - 13:39, Güncelleme: 27.12.2020 - 13:39
 

SİVASLI HAYIRSEVERDEN ANLAMLI YARDIM

68 yaşındaki Gülbeyaz Topgül biriktirdiği parayı Sivas Merkez Camii ve Külliyesine bağışlamak üzere Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e teslim etti.
Sivas Mevlana Mahallesi Rüya Sokakta ikamet eden 68 yaşındaki Gülbeyaz Topgül Kent Meydanı’nda yapımına başlanan Merkez Camii ve Külliyesine yardımda bulunmak için yaklaşık bir yıl önce niyet etti. Ancak yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedaviye başlayan ve geçtiğimiz haftalarda ameliyat olan Topgül bağışını teslim edemedi. Hastalığı nedeniyle ayağa kalkamayan Topgül, bağışını Belediye Başkan Hilmi Bilgin’e teslim etmek istedi.  Başkanı Bilgin, Merkez Camii ve Külliyesi Yaptırma Yaşatma Dernek Başkanı Beşir Köksal ve muhasibi Ali Kılıç ile birlikte Gülbeyaz Topgül’ü evinde ziyaret etti. Topgül biriktirdiği para ile emekli maaşı ve dükkân kiralarını da birleştirerek 500 bin TL nakdi yardımı Bilgin’e teslim etti. TOPGÜL: BİR YIL ÖNCE NİYET ETTİM Hayırsever Gülbeyaz Topgül, “Allah hepinizden razı olsun. Yaklaşık bir yıl önce Sivas’ımızın merkezine bir cami yapılacağını duydum. Çorba da benimde tuzum olsun istedim, yardım yapabilmek için niyet ettim. Daha önce teslim edecektim ama araya rahatsızlığım girdi. Caminin de temelinin atılmasını bekledik. Çok şükür rabbim ömür verdikçe yardım da bulunmaya da devam etmek istiyorum. Rabbim hayrımızı kabul eylesin inşallah, bana dua edin.” ifadelerini kullandı. BAŞKAN BİLGİN TEŞEKKÜR ETTİ Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, hayrı için Topgül’e teşekkür ederek, “Hadisi şerifte de buyrulduğu üzere ‘İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.’ Rabbim sadaka-i cariyenizi kabul eylesin.” dedi. Nakdi yardımı alan Başkan Bilgin, “Yardımına biz şahit olduk, rabbimde kabul eylesin.” diyerek; parayı Merkez Camii ve Külliyesi Yaptırma Yaşatma Derneği Muhasibi Ali Kılıç’a makbuz karşılığında teslim etti. (Kaynak: Sivas Belediyesi Basın Müdürlüğü)
68 yaşındaki Gülbeyaz Topgül biriktirdiği parayı Sivas Merkez Camii ve Külliyesine bağışlamak üzere Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e teslim etti.

Sivas Mevlana Mahallesi Rüya Sokakta ikamet eden 68 yaşındaki Gülbeyaz Topgül Kent Meydanı’nda yapımına başlanan Merkez Camii ve Külliyesine yardımda bulunmak için yaklaşık bir yıl önce niyet etti. Ancak yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedaviye başlayan ve geçtiğimiz haftalarda ameliyat olan Topgül bağışını teslim edemedi. Hastalığı nedeniyle ayağa kalkamayan Topgül, bağışını Belediye Başkan Hilmi Bilgin’e teslim etmek istedi. 

Başkanı Bilgin, Merkez Camii ve Külliyesi Yaptırma Yaşatma Dernek Başkanı Beşir Köksal ve muhasibi Ali Kılıç ile birlikte Gülbeyaz Topgül’ü evinde ziyaret etti. Topgül biriktirdiği para ile emekli maaşı ve dükkân kiralarını da birleştirerek 500 bin TL nakdi yardımı Bilgin’e teslim etti.

TOPGÜL: BİR YIL ÖNCE NİYET ETTİM

Hayırsever Gülbeyaz Topgül, “Allah hepinizden razı olsun. Yaklaşık bir yıl önce Sivas’ımızın merkezine bir cami yapılacağını duydum. Çorba da benimde tuzum olsun istedim, yardım yapabilmek için niyet ettim. Daha önce teslim edecektim ama araya rahatsızlığım girdi. Caminin de temelinin atılmasını bekledik. Çok şükür rabbim ömür verdikçe yardım da bulunmaya da devam etmek istiyorum. Rabbim hayrımızı kabul eylesin inşallah, bana dua edin.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BİLGİN TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, hayrı için Topgül’e teşekkür ederek, “Hadisi şerifte de buyrulduğu üzere ‘İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.’ Rabbim sadaka-i cariyenizi kabul eylesin.” dedi.

Nakdi yardımı alan Başkan Bilgin, “Yardımına biz şahit olduk, rabbimde kabul eylesin.” diyerek; parayı Merkez Camii ve Külliyesi Yaptırma Yaşatma Derneği Muhasibi Ali Kılıç’a makbuz karşılığında teslim etti.

(Kaynak: Sivas Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.