ŞIRNAK'TA 50 CEYLAN DOĞAYA BIRAKILDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.10.2020 - 10:43, Güncelleme: 01.10.2020 - 10:43

ŞIRNAK'TA 50 CEYLAN DOĞAYA BIRAKILDI

Terörden temizlenen Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Cudi Dağı'nda, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın katıldığı etkinlikle 'gazella gazella' türü 50 ceylan doğaya salındı.
Şanlıurfa'daki 75'inci Yıl Ceylan Üretme İstasyonu'ndan götürülen nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altına alınan 'gazella gazella' türü 50 ceylan, düzenlenen törenle Cudi Dağı'na bırakıldı. Ziristin köyünde yapılan törene; Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan katıldı. Daha sonra Cudi Dağı eteklerine bırakılan ceylanlar, dağda gözden kayboldu.

Daha sonra Cudi Dağı eteklerine bırakılan ceylanlar, dağda gözden kayboldu.