ŞEHİT EMANETLERİ SERGİSİ AÇILIYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2020 - 16:01, Güncelleme: 10.07.2020 - 16:01
 

ŞEHİT EMANETLERİ SERGİSİ AÇILIYOR

Çorum Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler Müzesi içerisinde “Şehit Emanetleri Sergisi” açacak.
Çalışmaları son aşamaya gelen sergide, şehitlerimizden kalan özel eşyalara yer verilecek. Şehit Emanetleri Sergisi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümünde düzenlenecek törenle ziyarete açılacak. 15 Temmuz Şehitler Müzesi’nde yapılan yeni düzenlemeleri inceleyen Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletçe gösterilen dik duruşun ve kahramanlığın yıl dönümü olan 15 Temmuz’da serginin açılacağını belirtti. Başkan Aşgın, “O günü unutmuyoruz ve unutturmuyoruz. 251 vatan evladı, bu vatan ve millet için canını hiçe saydı, şehadete koştu. Onlar sayesinde bugün geleceğe dair hayaller kurabiliyor ve zaten iftihar ettiğimiz nice zaferlerimizin arasına bir yenisini daha ekleyebiliyoruz.” dedi. 15 Temmuz Şehitler Müzesi’nde, Çorumlu şehitler Abdullah Tayyip Olçok, Ali Alıtkan, Akif Kapaklı, Ali Karslı, Emin Güner, Erol Olçok, Mehmet Kocakaya, Mustafa Avcu, Mustafa Karasakal, Mustafa Solak, Osman Arslan ve Yakup Kozan ile 15 Temmuz’un sembol isimlerinden şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in bal mumu heykelleri ve fotoğraflarının sergilendiğini hatırlatan Başkan Aşgın, bunların yanı sıra müze içerisinde ‘Şehit Emanetleri Sergisi’ oluşturduklarını, bu bölümde de aziz şehitlerimizin hayatlarına dair eşyaların sergileneceğini açıkladı. Şehit Emanetleri Sergisi’nin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümünde, ziyarete açılacağını belirten Başkan Aşgın, “15 Temmuz’da düzenleyeceğimiz açılış törenimize tüm hemşehrilerimiz davetlidir.” Diye ifade etti.
Çorum Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler Müzesi içerisinde “Şehit Emanetleri Sergisi” açacak.

Çalışmaları son aşamaya gelen sergide, şehitlerimizden kalan özel eşyalara yer verilecek. Şehit Emanetleri Sergisi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümünde düzenlenecek törenle ziyarete açılacak.

15 Temmuz Şehitler Müzesi’nde yapılan yeni düzenlemeleri inceleyen Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletçe gösterilen dik duruşun ve kahramanlığın yıl dönümü olan 15 Temmuz’da serginin açılacağını belirtti. Başkan Aşgın, “O günü unutmuyoruz ve unutturmuyoruz. 251 vatan evladı, bu vatan ve millet için canını hiçe saydı, şehadete koştu. Onlar sayesinde bugün geleceğe dair hayaller kurabiliyor ve zaten iftihar ettiğimiz nice zaferlerimizin arasına bir yenisini daha ekleyebiliyoruz.” dedi.

15 Temmuz Şehitler Müzesi’nde, Çorumlu şehitler Abdullah Tayyip Olçok, Ali Alıtkan, Akif Kapaklı, Ali Karslı, Emin Güner, Erol Olçok, Mehmet Kocakaya, Mustafa Avcu, Mustafa Karasakal, Mustafa Solak, Osman Arslan ve Yakup Kozan ile 15 Temmuz’un sembol isimlerinden şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in bal mumu heykelleri ve fotoğraflarının sergilendiğini hatırlatan Başkan Aşgın, bunların yanı sıra müze içerisinde ‘Şehit Emanetleri Sergisi’ oluşturduklarını, bu bölümde de aziz şehitlerimizin hayatlarına dair eşyaların sergileneceğini açıkladı.

Şehit Emanetleri Sergisi’nin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümünde, ziyarete açılacağını belirten Başkan Aşgın, “15 Temmuz’da düzenleyeceğimiz açılış törenimize tüm hemşehrilerimiz davetlidir.” Diye ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.