ŞANLIURFA'YA MÜJDE

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.08.2020 - 13:14, Güncelleme: 06.08.2020 - 13:14

ŞANLIURFA'YA MÜJDE

Başkan Beyazgül'ün söz verdiği Özdiker Kuyumcular Çarşısı sorunu çözüm buldu. 'Ucube' çarşı kısa sürede yıkılacak ve yeşil alana dönüştürülecek.
1980'li yılların sonlarına doğru İbrahim Halil Çelik başkanlığındaki dönemin Şanlıurfa Belediyesi tarafından turizm bölgesindeki esnafın düzenli hale gelmesi için yapılan ancak bir türlü rağbet görmemesinin yanı sıra Şanlıurfa'nın kalbine saplanmış bir hançer olarak gündeme gelen Haşimiye Bölgesindeki Özdiker Kuyumcular Çarşısı için kamulaştırma duyurusu Resmi Gazetede yayımlandı.   Tarihi Çarşılar Bölgesinin girişinde Şanlıurfalıların 'Ucube' diye nitelendirdiği bina, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ve 'ivedilikle hayata geçirilmesi' ibaresinin eklenmesi ile yayımlanırken, gelişmenin çok kısa bir sürede Şanlıurfa'dan olumlu etkilerle Başkent Ankara'ya yansıması bekleniyor.   HEP SEÇİM YATIRIMI OLARAK SÖZLERDE KALDI Özellikle 2000'li yılların ardından bölgede yaşanan tarih ve ören turizminin gelişmesinin ardından yıkılması dillendirilen Özdiker Kuyumcular Çarşısı, genellikle yerel yöneticilerin seçim vaatleri arasında yer almasına rağmen bir türlü hayata geçirilemedi. Şanlıurfa halkının taleplerine kulak tıkayan Urfa siyasetinde halkın umudu ise son olarak Zeynel Abidin Beyazgül başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi oldu.   BAŞKAN BEYAZGÜL; SÖZ VERDİ VE YAPTI Göreve gelmesinin hemen ardından yine yıllardan süre gelen seçim vaatleri arasında yer alan ve yine bir türlü hayata geçirilemeyen Kale Eteği'ndeki evlerin yıkımı ile yerel yönetimdeki başarısına 'Bismillah' diyen Başkan Beyazgül'ün hemen ardından Kızılkoyun'daki gerçekleştirdiği ikinci yıkımla Şanlıurfa'nın yeni umudu Zeynel Abidin Beyazgül oldu. Şanlıurfa halkının bu kez sürekli olarak Başkan Beyazgül'den talep ettiği Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nın yıkımı ile ilgili Başkent Ankara'ya defalarca giden ve ilgili bakanlıklar nezdinde görüşmeler gerçekleştiren Başkan Beyazgül'ün bu adımları nihayet sonuç verdi ve nihai karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Gazetede, "Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Cami Kebir Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve ada ve parsel numaraları (Özdiker Kuyumcular Çarşısı) belirtilen taşınmazların, yapının planlanan meydan projesinin ivedilikle hayata geçirilmesi amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27'nci maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.   PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK? Başkan Beyazgül'ün örnek teşkil eden bölgelerde yaptığı hızlı ve etkili çalışmadan yola çıkarak bölgenin kısa sürede kamulaştırılması ve ardından yıkım çalışmalarının yapılması bekleniyor. Bu yöndeki çalışmaların birebir takipçisi olan Başkan Beyazgül'ün büyük emekleri sonrası yıkımı tamamlanacak alan meydan ardından yeşil alan olarak şehre kazandırılacak. Tarihi Çarşılar bölgesinin giriş kısmı olan ve hemen yanındaki Arasa Hamamı olarak bilinen tarihi yapıya kara bulut gibi çöken yapının yıkılması ile Şanlıurfa'nın tarihi güzelliği bir adım daha öne çıkmış olacak ve hemen yanındaki Gümrükhanı ise tüm ihtişamı ile günyüzüne çıkarak Şanlıurfa turizmi çıta yükseltmiş olacak. (www.akbelediyeler.com)

HEP SEÇİM YATIRIMI OLARAK SÖZLERDE KALDI

BAŞKAN BEYAZGÜL; SÖZ VERDİ VE YAPTI