ŞANLIURFA'DA FİKİRLER YARIŞTI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.03.2022 - 11:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 11:42

ŞANLIURFA'DA FİKİRLER YARIŞTI

​​​​​​​Gençliğe verdiği önemi her defasında dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Yenilikçi Fikir Yarışmasında gençlerle buluştu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Şanlıurfa gençliğine kazandırılan “Mezopotamya Lıvıng Lab” Teknoloji ve İnovasyon merkezi bünyesinde düzenlenen Tekno Şanlıurfa Yenilikçi Fikir Proje Yarışması Ödül Töreni Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda yapıldı. Ödül Törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra geçmiş dönemlerde Turizm ve Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Bülent Akarcalı, Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki, AK Parti Başakşehir İlçe Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Bilim ve Teknoloji Kurulu Üyesi Orhan Öge, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sabahatdin Kayas, AYBİEM önceki dönemler müdürü Eray Yüksek ile çok sayıda öğrenci, veli ve vatandaşlar katılım sağladı. 63 BİN TL ÖDÜLLÜ YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ Toplam ödül havuzunun 63 Bin Türk Lirasını bulduğu yarışmada öğrenciler hazırlamış olduğu projeleri fuaye alanında sergileme imkanı buldu. Başkan Beyazgül de gençlerin yapmış olduğu proje ve buluşları tek tek inceleyerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Şube Müdürlüğüne bağlı Mezopotamya Living Lab olarak, Tekno Şanlıurfa Yenilikçi Fikir Proje Yarışmasında 6 ana kategori üzerinden toplamda 422 proje ile başvuru alınarak yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. “BİLİMİN VE TEKNOLOJİNİN GÜNEŞİ ŞANLIURFA’DAN DOĞUYOR” Ödül töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Bilimin ve teknolojinin güneşi Şanlıurfa’dan doğuyor” dedi. Başkan Beyazgül:”20,4 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip il olan Şanlıurfa’da yeni bir sevinç, yeni bir heyecan yaşanıyor.  Gençlere yönelik yatırım ve hizmetleri birer birer gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Güneş nasıl ki doğudan doğuyorsa bilimin güneşi de Şanlıurfa’dan doğuyor. Gençlerimizin hayal etmesi ve gerçekleştirmesi için Mezopotamya Lıvıng Lab Merkezini kurduk. Gençlerimiz hayal edecek bizler de o hayallerini gerçekleştireceğiz.  Bilim Merkezimizin inşaatı da tamamlandığında Şanlıurfalı gençler teknolojinin imkânlarından daha çok yararlanabilecekler. Teknoloji çağında yaşadığımızı unutmamalı ve çağı yakalamalıyız” diye konuştu.   “GENÇLER SORUN BULMUYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR” Turizm ve Sağlık Eski Bakanı Bülent Akarcalı ise Şanlıurfa’nın çok değiştiğini ve her anlamda geliştiğini belirerek gençler için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan imkânların son derece önemli olduğunu, gençlerin sorun bulmak yerine sorunu nasıl çözebilirim konusu ile ilgilendiklerini söyledi. Akarcalı, Türkiye’nin geleceğinin Şanlıurfa’da doğduğunu gördüğünü ifade etti. “ŞANLIURFA’DAN SELÇUK BAYRAKTARLAR ÇIKACAK” Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olan Başakşehir Belediyesi Başkanı Yasin Kartoğlu da Mezopotamya Lıvıng Lab ile Şanlıurfa’dan yeni Selçuk Bayraktarların yetişeceğini belirterek teknoloji ve inovasyon merkezinin Şanlıurfa’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ödül Töreninde Bilim ve Teknoloji Kurulu Üyesi Orhan Öge ile Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki de birer selamlama konuşması gerçekleştirerek Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezinin Şanlıurfa için önemli bir kazanım olduğunu aktardılar. Konuşmaların ardından Tekno Şanlıurfa Yenilikçi Fikir Proje Yarışmasında ödül almaya hak kazananlara ödülleri takdim edilirken program Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezinin açılışı ve merkezdeki çalışmaların incelenmesi ile sona erdi.

63 BİN TL ÖDÜLLÜ YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

“BİLİMİN VE TEKNOLOJİNİN GÜNEŞİ ŞANLIURFA’DAN DOĞUYOR”

“GENÇLER SORUN BULMUYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR”

“ŞANLIURFA’DAN SELÇUK BAYRAKTARLAR ÇIKACAK”