SAMSUN'A TIP FAKÜLTESİ KURULUYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.09.2020 - 11:19, Güncelleme: 02.09.2020 - 11:19
 

SAMSUN'A TIP FAKÜLTESİ KURULUYOR

​​​​​​​Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Samsun Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulması kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasına ilişkin, yazılı açıklama yaptı.
Karaaslan, 2916 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Samsun Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararının Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandığını hatırlattı.  Karardan duydukları memnuniyeti belirten Karaaslan, "Samsun'a ikinci tıp fakültesinin kurulmasıyla birlikte şehir yeni kazanımlar elde edeceği bir sürece girmiştir. Samsun milletvekilleri olarak şehrin her alanda gelişimini destekleyecek çalışmalarda bulunuyoruz, Samsun'u Türkiye'nin parlayan yıldızlarından yapma hedefiyle yoğun bir mesai ortaya koyuyoruz. Yarım asra yakın süredir hizmet veren Ondokuz Mayıs Üniversitemiz ve 2018 yılında kurulan Samsun Üniversitemiz kısa zamanda akademik katkısının yanında şehrimizin her yönden gelişimine destek sunmaktadır." ifadesini kullandı. Samsun Üniversitesi bünyesinde açılan yeni bölümlerin kentin yükseköğretimdeki kalitesini daha da artıracağına işaret eden Karaaslan, şunları kaydetti: "Samsun Üniversitemizin, büyüme hedefleri doğrultusunda planladığı yeni fakülte, yüksekokul, bölüm ve programların açılması için gerekli çalışmalar sürmektedir. Bizler de tüm sürecin takipçisi olduk. Öğrencilerimiz, üniversitelerimiz ve hemşehrilerimiz için el birliğiyle ve ortak akılla çalışmaya devam ediyoruz. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin Ondokuz Mayıs Üniversitemizin bu alandaki tecrübesinden faydalanarak örnek bir iş birliği ortaya koyacağına, Samsun’un sağlık şehri kimliğine de önümüzdeki dönemde katkı sunacak önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Samsun Üniversitesi bünyesinde kurulması kararı alınan tıp fakültesinin üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Samsun'a verdiği değerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza tüm hemşehrilerimiz adına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum." (Kaynak: www.akparti.org.tr)
​​​​​​​Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Samsun Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulması kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasına ilişkin, yazılı açıklama yaptı.

Karaaslan, 2916 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Samsun Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararının Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandığını hatırlattı.  Karardan duydukları memnuniyeti belirten Karaaslan, "Samsun'a ikinci tıp fakültesinin kurulmasıyla birlikte şehir yeni kazanımlar elde edeceği bir sürece girmiştir. Samsun milletvekilleri olarak şehrin her alanda gelişimini destekleyecek çalışmalarda bulunuyoruz, Samsun'u Türkiye'nin parlayan yıldızlarından yapma hedefiyle yoğun bir mesai ortaya koyuyoruz. Yarım asra yakın süredir hizmet veren Ondokuz Mayıs Üniversitemiz ve 2018 yılında kurulan Samsun Üniversitemiz kısa zamanda akademik katkısının yanında şehrimizin her yönden gelişimine destek sunmaktadır." ifadesini kullandı.

Samsun Üniversitesi bünyesinde açılan yeni bölümlerin kentin yükseköğretimdeki kalitesini daha da artıracağına işaret eden Karaaslan, şunları kaydetti: "Samsun Üniversitemizin, büyüme hedefleri doğrultusunda planladığı yeni fakülte, yüksekokul, bölüm ve programların açılması için gerekli çalışmalar sürmektedir. Bizler de tüm sürecin takipçisi olduk. Öğrencilerimiz, üniversitelerimiz ve hemşehrilerimiz için el birliğiyle ve ortak akılla çalışmaya devam ediyoruz. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin Ondokuz Mayıs Üniversitemizin bu alandaki tecrübesinden faydalanarak örnek bir iş birliği ortaya koyacağına, Samsun’un sağlık şehri kimliğine de önümüzdeki dönemde katkı sunacak önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Samsun Üniversitesi bünyesinde kurulması kararı alınan tıp fakültesinin üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Samsun'a verdiği değerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza tüm hemşehrilerimiz adına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum."

(Kaynak: www.akparti.org.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.