SAKARYALILAR AYASOFYA’YA ÇIKARMA YAPACAK

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.07.2020 - 07:35, Güncelleme: 22.07.2020 - 07:35
 

SAKARYALILAR AYASOFYA’YA ÇIKARMA YAPACAK

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 86 yıl sonra Ayasofya’da ilk Cuma namazına katılmak isteyen Sakaryalıları otobüslerle İstanbul’a götürecek. Sakarya’dan 100 otobüsle İstanbul’a çıkarma yapılması hedefleniyor.
Danıştay'ın 2 Temmuz'da gördüğü duruşmanın ardından Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına karar verilmişti. Resmen cami olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen Ayasoyfa'da, 86 yıl sonra cemaatle ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ilk namazı kıldıracağı Ayasofya için Sakarya Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti. BAŞKAN YÜCE: 153 ÇÖZÜM MASASI'NI ARAYINIZ Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ayasofya’daki ilk Cuma namazına katılmak isteyen Sakaryalıları İstanbul’a götürecek. Sakarya’dan 100 otobüs kaldırılması planlanırken;   Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 86 yıl sonra Ayasofya'da kılınacak ilk cuma namazına katılmak isteyen Sakaryalıların 153 Çözüm Masası'nı aramalarını istedi. Başkan Yüce, şu ifadeleri kullandı; “86 yıllık hasret bitiyor! 24 Temmuz'da Ayasofya'da yıllar sonra kılınacak ilk Cuma Namazına gidiyoruz. Demokrasi Meydanı’ndan kalkan otobüs kafilemizde yerinizi almak için ALO 153 Çözüm Masasını arayabilirsiniz.”
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 86 yıl sonra Ayasofya’da ilk Cuma namazına katılmak isteyen Sakaryalıları otobüslerle İstanbul’a götürecek. Sakarya’dan 100 otobüsle İstanbul’a çıkarma yapılması hedefleniyor.

Danıştay'ın 2 Temmuz'da gördüğü duruşmanın ardından Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına karar verilmişti. Resmen cami olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen Ayasoyfa'da, 86 yıl sonra cemaatle ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ilk namazı kıldıracağı Ayasofya için Sakarya Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti.

BAŞKAN YÜCE: 153 ÇÖZÜM MASASI'NI ARAYINIZ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ayasofya’daki ilk Cuma namazına katılmak isteyen Sakaryalıları İstanbul’a götürecek. Sakarya’dan 100 otobüs kaldırılması planlanırken;  

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 86 yıl sonra Ayasofya'da kılınacak ilk cuma namazına katılmak isteyen Sakaryalıların 153 Çözüm Masası'nı aramalarını istedi.

Başkan Yüce, şu ifadeleri kullandı;

“86 yıllık hasret bitiyor!

24 Temmuz'da Ayasofya'da yıllar sonra kılınacak ilk Cuma Namazına gidiyoruz.

Demokrasi Meydanı’ndan kalkan otobüs kafilemizde yerinizi almak için ALO 153 Çözüm Masasını arayabilirsiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.