PALANDÖKEN'DE DEĞİŞİM SÜRÜYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2021 - 08:04, Güncelleme: 04.01.2021 - 08:04

PALANDÖKEN'DE DEĞİŞİM SÜRÜYOR

​​​​​​​"Palandöken Bizi Gönlüne Sığdırdı" diyerek ilçedeki değişim ve gelişimi anlatan Başkan Muhammet Sunar, AK Belediyecilikte örnek olmayı sürdürüyor.
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, kurum olarak yaptıkları çalışmaları aktardı. Sosyal medya hesaplarından çalışmalarını anlatan ve 2021 yılı için "Çalışmalarımızda ilk günkü heyecan ve azimle çalışacağız" diyerek mesaj veren Başkan Sunar, ilçedeki değişim ve gelişimin devam edeceğini söyledi. "ALT VE ÜST YAPIDA VERİMLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK" Konuşmasına ilk olarak alt ve üst yapıdaki çalışmaları ile başlayan Başkan Sunar değerlendirmesinde "Abdurrahmangazi Mahallemize prestij caddesi kazandırdık. Onlarca sokakta alt ve üst yapı çalışması sürdürdük. Hüseyin Avni Ulaş Mahallemizde iki prestij projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Faaliyet yürüttüğümüz noktalarda toplamda 29 bin metre bordür, 30 bin metrekare döşeme taşı, 110 bin metrekare asfalt serimi gerçekleştirdik" dedi. YEŞİLALANDA PALANDÖKEN FARKI SÜRÜYOR Palandöken'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını üst sevilerek çekebilmek için koordineli bir şekilde uygulamalarının tüm ilçe genelinde devam ettiğine yer veren Başkan Sunar, "Yeşil Palandöken hedefimiz kapsamında ilçemizin muhtelif noktalarında 8 bin 500 adet ağaç, 55 bin adet mevsimlik çiçek ve gül bitkisi dikimi, 13 bin metrekare rulo çim serimini gerçekleştirdik. 5 bin metrekarelik alanı yeşillendirdik. Yeşil alanlara 50 adet pergole, 100 adet kamelya kurduk. Uluslararası standartlarda 1300 metre uzunluğunda bisiklet yolu yaptık. Parklarımızda 87 adet oyun grubunun parça değişim ve onarımının yanı sıra 50 adet oturma bankı ve 80 adet çöp kutusunu yenileriyle değiştirdik. 97 parkımızda bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra ilçemizde 350 bin metrekarelik alanda ilaçlama yaptık. Halk sağlığı açısından olumsuz etkilere neden olan kavak ağaçlarının kesimini ve bu kesimden elde edilecek ağaçları 300 ihtiyaç sahibi aileye yakacak olarak geri dönüşümünü gerçekleştirdik. Kent Ormanında Vadi Palandöken Nefes Projemizi kendi imkanlarımızla hayata geçirdik. 100 dönümlük projemizin ilk etabına dağınık halde bulunan dereleri ıslah ederek başladık. 3 havuz oluşturduk. 23 dönümlük yamaç alanda yeşillendirme ve ağaçlandırma yaptık" diye konuştu. "MERKEZ VE KIRSAL AYRIMI YAPMADIK" Başkan Sunar konuşmasının ilerleyen cümlelerinde belediyecilik anlayışında merkez ve kırsal ayrımı yapmadıklarının altını çizdi. Tüm ilçe geneline ulaşmanın gayesi içerisinde olduklarını belirten Başkan Sunar, "Restoran, kafeterya, yaş ve kış bahçeleri için alanlar oluşturduk. Kırsal mahallelerimizi merkezi mahallelerimizden ayırmadık. Tuzcu, Konaklı, Kümbet, Yağmurcuk, Taşlıgüney, Nebi ve Nenehatun Mahallelerimizde taziye evleri yapımı, ihtiyaç sahiplerine ev, mezarlık duvarı, WC yapımı, çeşme ve çevre düzenleme faaliyetleri yürüttük. Palandöken'i dayanışmanın adresi yaparak her vatandaşımıza ulaşıp gönlüne dokunmak, derdine derman olabilmek için PALTİM'i kurduk. Ve 368 bin talebe cevap verdik" ifadelerini kullandı. PANDEMİDEKİ BAŞARI SIRRINI DA AÇIKLADI Pandemi sürecinin başarılı adreslerinden Palandöken'de son olarak maske üretim makinesinin dahi üretimini gerçekleştirerek örnek belediyecilik uygulamasına yeni bir boyut kazandıran Palandöken Belediyesi'nde vatandaş odaklı hizmetlere devam ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Sunar, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: "Salgın sürecinde 20 bini çocuklara olmak üzere yaklaşık 500 bin maske üreterek sonunda da maske yapan makineyi ürettik. 15 bin 418 noktayı dezenfekte ettik. 13 bin litre el dezenfektanı dağıttık. 26 bin eldiven dağıttık. İlçemizin her noktasına atık kutuları yerleştirdik. İlçemizde bulunan park ve bahçelerin tamamına sokak hayvanları için mama ve su kabı bıraktık. Palandöken'in yüksek özgüvenli gençlerini de unutmadık. Kültür ve Gençlik Faaliyetlerimiz kapsamında Recep Tayyip Erdoğan ve Efkan Ala Kültür Merkezlerimizde 2019-2020 sezonunda 53 alanda 5 bin 254 kursiyerin eğitim almasını sağladık. Belediyemiz hizmet binasında 150 kişi kapasiteli modern bir nikah salonuna kavuşmasını da sağladık." İki dakikalık videonun sonunda "Anlatımımız iki dakikaya sığmadı ama Palandöken bize gönlüne sığdırdı" diyen Başkan Sunar'ın videosu sosyal medyada kısa sürede çok sayıda paylaşım aldı. (www.akbelediyeler.com)

"ALT VE ÜST YAPIDA VERİMLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK"

YEŞİLALANDA PALANDÖKEN FARKI SÜRÜYOR

"MERKEZ VE KIRSAL AYRIMI YAPMADIK"