NEVŞEHİR BÜYÜK BULUŞMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.09.2020 - 15:31, Güncelleme: 17.09.2020 - 15:31

NEVŞEHİR BÜYÜK BULUŞMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Nevşehir’de düzenlenen Uluslararası Turizm Filmleri Festivali, "Turizm Tanıtım Stratejileri" konulu konferansla başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festival kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferans öncesi Kapadokya ve Türkiye konulu tanıtım filmleri izlendi. Festivale katılan filmlerin kısa tanıtımlarının izlenmesiyle devam eden konferansta, çeşitli ülkelerden katılım sağlayan turizm otoriteleri ve yönetmenler bilgi paylaşımında bulundu. Festivalin öğleden sonraki bölümünde ise katılımcılar klasik otomobillerle peribacaları arasında Kapadokya turu yaparak Nevşehir Belediyesine geldi. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve eşi Melek Arı’nın da bindiği klasik otomobiller daha sonra şehir içerisinde tur atarak Nevşehir Kalesi’ne geçti. Başkan Arı, burada yerli ve yabancı konuklara Nevşehir Kalesi ve Kayaşehir’i gezdirdi.   ‘YABANCI KONUKLARDAN TAM NOT’ Uluslararası Turizm Filmleri Festivalleri Komitesi (CIFFT) Direktörü Alexander Kammel, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerle bütünleşen Kapadokya'da gerçekleştirilmesinden mutlu olduklarını belirtti. Festivale katılan filmlerin profesyonel bir juri tarafından değerlendirilerek ödüllendirileceğini aktaran Kammel, "Festivalde ödül alacak filmlerin turizm anlamında göze çarpıcı bir etkisi olacaktır. ABD ve farklı ülkelerden üyelerle burada bir araya geldik. Daha önce dünyanın çeşitli önemli şehirlerinde gerçekleştirilen bu festivalin Kapadokya'da düzenlenmesinden dolayı mutluyuz." dedi.   ‘TÜRKİYE VE KAPADOKYA’NIN TANITIMI İÇİN BÜYÜK FIRSAT’ Festival Başkanı Can Saraçoğlu da etkinliğin Türkiye ve Kapadokya'nın tanıtımı açısından önemine vurgu yaptı. Festival kapsamında renkli görüntülerin ortaya çıkacağına ve dikkatlerin bölge üzerinde toplanacağına işaret eden Saraçoğlu, şunları söyledi: "Tüm dünyaya Türkiye'nin kültür ve turizm potansiyelini, Kapadokya'nın muhteşem atmosferini tanıtmaya çalışacağız. Dolu dolu bir organizasyon ortaya koymak için çalışıyoruz. Nevşehir'de sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde açık havada film gösterimleri ve çeşitli etkinliklerin ardından ödül töreni ile festival sona erecek. 7 ana kategoride 28 ödül verilecek. Hem turizm sektörünü tanıtmış hem de ödülle taçlandırmış oluyoruz."    ‘FESTİVAL BU YILDAN İTİBAREN KAPADOKYA'DA DÜZENLENECEK’ Festival ile ilgili Nevşehir Belediyesinde düzenlenen değerlendirme toplantısında Belediye Başkanı Rasim Arı, daha önce İstanbul’da gerçekleştirilen festivalin bundan sonraki süreçte Kapadokya'da düzenleneceğini belirtti. Arı, Kapadokya’nın tarihi, kültürel dokusuyla doğal bir film platosu olduğunu ifade etti. Film gösterimleri ve festival sonundaki ödül töreninin bölgedeki çeşitli turizm merkezlerindeki açık alanlarda yapılacağını kaydeden Arı, şöyle konuştu: "Uluslararası Turizm Filmleri Festivali bu yıldan itibaren Kapadokya'da düzenlenecek. Festivalimiz, hem bir film festivali hem de bir turizm festivali özelliği taşımaktadır. Bu nedenle ülkemizin turizm başkenti olan Kapadokya'da festivalimizin düzenlenmesi için büyük çaba sarf ettik. Festival kapsamındaki tüm etkinliklerimizde sosyal mesafe ve hijyen önlemleri ön planda tutulmaktadır. 20 üye ülkede 30 yıldır düzenlenen bu önemli organizasyonun şehrimizde düzenlenmesinde katkısı olan Uluslararası CIFFT Federasyonuna, değerli yönetim kuruluna ve aramızda bulunan değerli üye ülke başkanlarına destekleri için teşekkür ediyorum."

‘YABANCI KONUKLARDAN TAM NOT’

‘TÜRKİYE VE KAPADOKYA’NIN TANITIMI İÇİN BÜYÜK FIRSAT’