MUŞ'TAKİ DEV İNDİRİM ÖRNEK OLDU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.02.2022 - 11:34, Güncelleme: 17.02.2022 - 11:34

MUŞ'TAKİ DEV İNDİRİM ÖRNEK OLDU

​​​​​​​Muş Belediyesi, 14 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere içme suyu fiyatlarında yüzde 8 olan Katma Değer Vergisi’ni yüzde 1’e düşürdü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı” Resmi Gazetede yayımlandı. Enflasyonla mücadele kapsamında alınan karar ile birlikte, temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Bu karar doğrultusunda Muş’un sağlıklı içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Muş Belediyesi, su fiyatlarında KDV oranını yüzde 1’e düşürdü. 14 Şubat 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere mesken, işyeri, inşaat başta olmak üzere tüm abone türlerinde yeni fiyat uygulanmaya başladı.