MUŞ'TAKİ DEĞİŞİME ŞAHİT OLUN

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2020 - 15:55, Güncelleme: 27.12.2020 - 15:55
 

MUŞ'TAKİ DEĞİŞİME ŞAHİT OLUN

​​​​​​​Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi tarafından sosyal yaşama yönelik birbiri ardına hayata kazandırılan projeler Doğu Anadolu'daki belediyelere örnek olmaya devam ediyor.
Son yılların en büyük altyapı yatırımlarının hayata kazandırıldığı Muş'taki yatırımlar hızla sürürken, ilde özellikle sosyal yaşama yönelik projeler çevre illere örnek olmayı sürdürüyor. Başkan Feyat Asya'nın "olmaza olmazımız" diyerek gerek il genelinde gerekse Başkent Ankara'da projelerine destek temaslarının karşılık bulması ile sosyal yaşamda çıta yükselten Muş'ta artık kadınlar ve gençlere yönelik eğitim ve sportif atılımlar birbirini izlemeye başladı. "Sosyal Belediyecilikte Gönüllere Dokunuyoruz" sloganı ile yola çıkan Muş Belediyesi'nin faaliyete sunduğu tesisler vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, Başkan Asya benzer projelerin 2021 yılı ve sonrası için de devam edeceğini belirtti. BİLGİ EVLERİNE YOĞUN İLGİ Muş Belediyesi'nin özellikle dezavantajlı bölgelerin bulunduğu mahallelerde hayata kazandırdığı Bilgi Evleri, mahallelilerin ilk adresi haline geldi. Şimdiye dek Muratpaşa Mahallesi, Yeni Mahalle, Zafer Mahallesi ve Sunay Mahallesi olmak üzere 4 bölgede faaliyete sunulan Bilgi Evi Sosyal Tesis Komplekslerini hayata kazandıran Muş Belediyesi, planlamasına devam ederek önümüzdeki süreçlerde ildeki diğer mahallelere de aynı hizmeti sunmanın gayesi içerisinde. Dezavantajlı çocukların, gençlerin ve kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan projede hedef "Tüm Mahallelere Bilgi Evi" şeklinde belirlendi. KADINLAR MESLEK SAHİBİ OLUYOR Sosyal yaşama yönelik uygulamasını bilgi evleri ile sınırlı tutmayan Muş Belediyesi'nin faaliyete sunduğu diğer bir adres olan Porsor Ana (Bingöl Ballı) Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi de kadınların bir yandan meslek sahibi olmasını sağlarken, diğer yandan sosyo kültürel faaliyetleri ile beğeni toplamayı sürdürüyor. Halı dokuma, kuaförlük eğitimi, yöresel yemek kursu gibi bir çok alanda eğitici faaliyetlerin kadınlara ücretsiz olarak sunulduğu merkezler, çocuklar için de oyun grup alanları ile düzenlendi. Merkezde anneler mesleki eğitim alırken, çocuklar da gönüllerince eğlenme fırsatı buluyor. Kalkınan Muş'un temellerini atan Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi için olumlu eleştiriler yükselirken, belediye planlamasında yine önümüzdeki süreçlerde benzer merkezlerin ilin diğer bölgelerinde de yapılmasının planlandığı öğrenildi. KÜLTÜR EVLERİ DOLUP TAŞIYOR İldeki bir diğer güzel gelişme ise Kale Mahallesindeki Kültür Evinin hizmete sunulması oldu. Pandemi süreci ile birlikte yoğunluğun azalması her ne kadar geçici olsa da vatandaşlar Muş'taki önemli bir eksikliğin Kültür Evi'nin tamamlanması ile giderildiğini belirtiyor. Başkan Asya ve ekibinin çalışmaların memnun olduklarını belirten vatandaşlar, özellikle sosyal alana yönelik hayat bulan çalışmalarından dolayı Başkan Asya ve Muş Belediyesi'nin uygulamalarından memnun kaldıklarını belirtiyorlar. (www.akbelediyeler.com)
​​​​​​​Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi tarafından sosyal yaşama yönelik birbiri ardına hayata kazandırılan projeler Doğu Anadolu'daki belediyelere örnek olmaya devam ediyor.

Son yılların en büyük altyapı yatırımlarının hayata kazandırıldığı Muş'taki yatırımlar hızla sürürken, ilde özellikle sosyal yaşama yönelik projeler çevre illere örnek olmayı sürdürüyor. Başkan Feyat Asya'nın "olmaza olmazımız" diyerek gerek il genelinde gerekse Başkent Ankara'da projelerine destek temaslarının karşılık bulması ile sosyal yaşamda çıta yükselten Muş'ta artık kadınlar ve gençlere yönelik eğitim ve sportif atılımlar birbirini izlemeye başladı. "Sosyal Belediyecilikte Gönüllere Dokunuyoruz" sloganı ile yola çıkan Muş Belediyesi'nin faaliyete sunduğu tesisler vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, Başkan Asya benzer projelerin 2021 yılı ve sonrası için de devam edeceğini belirtti.

BİLGİ EVLERİNE YOĞUN İLGİ

Muş Belediyesi'nin özellikle dezavantajlı bölgelerin bulunduğu mahallelerde hayata kazandırdığı Bilgi Evleri, mahallelilerin ilk adresi haline geldi. Şimdiye dek Muratpaşa Mahallesi, Yeni Mahalle, Zafer Mahallesi ve Sunay Mahallesi olmak üzere 4 bölgede faaliyete sunulan Bilgi Evi Sosyal Tesis Komplekslerini hayata kazandıran Muş Belediyesi, planlamasına devam ederek önümüzdeki süreçlerde ildeki diğer mahallelere de aynı hizmeti sunmanın gayesi içerisinde. Dezavantajlı çocukların, gençlerin ve kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan projede hedef "Tüm Mahallelere Bilgi Evi" şeklinde belirlendi.

KADINLAR MESLEK SAHİBİ OLUYOR

Sosyal yaşama yönelik uygulamasını bilgi evleri ile sınırlı tutmayan Muş Belediyesi'nin faaliyete sunduğu diğer bir adres olan Porsor Ana (Bingöl Ballı) Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi de kadınların bir yandan meslek sahibi olmasını sağlarken, diğer yandan sosyo kültürel faaliyetleri ile beğeni toplamayı sürdürüyor. Halı dokuma, kuaförlük eğitimi, yöresel yemek kursu gibi bir çok alanda eğitici faaliyetlerin kadınlara ücretsiz olarak sunulduğu merkezler, çocuklar için de oyun grup alanları ile düzenlendi. Merkezde anneler mesleki eğitim alırken, çocuklar da gönüllerince eğlenme fırsatı buluyor. Kalkınan Muş'un temellerini atan Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi için olumlu eleştiriler yükselirken, belediye planlamasında yine önümüzdeki süreçlerde benzer merkezlerin ilin diğer bölgelerinde de yapılmasının planlandığı öğrenildi.

KÜLTÜR EVLERİ DOLUP TAŞIYOR

İldeki bir diğer güzel gelişme ise Kale Mahallesindeki Kültür Evinin hizmete sunulması oldu. Pandemi süreci ile birlikte yoğunluğun azalması her ne kadar geçici olsa da vatandaşlar Muş'taki önemli bir eksikliğin Kültür Evi'nin tamamlanması ile giderildiğini belirtiyor. Başkan Asya ve ekibinin çalışmaların memnun olduklarını belirten vatandaşlar, özellikle sosyal alana yönelik hayat bulan çalışmalarından dolayı Başkan Asya ve Muş Belediyesi'nin uygulamalarından memnun kaldıklarını belirtiyorlar.

(www.akbelediyeler.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.