MUŞ'TA YOL ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.03.2021 - 10:58, Güncelleme: 25.03.2021 - 10:58
 

MUŞ'TA YOL ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

​​​​​​​Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi, kış mevsiminin kentte etkisini yitirmesinin ardından yeni yol açma ve iyileştirme çalışmalarına başladı.
Havaların ısınması ile birlikte kışın tahribatlarını gidermek için kentin dört bir tarafında çalışmalarını sürdüren Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi, yeni yol açma veya genişletme çalışmalarına da start verdi. Belediye, kentteki yolların imar planına uygun olması için çalışmalarını titizlikle devam ettiriyor. Kentin ulaşım ağını genişletmek üzerine planlamalar yapan Muş Belediyesi, bu kapsamda Yeni ve Güzeltepe Mahallelerinde yol açma ve iyileştirme çalışmalarına başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personellerin imar planına göre gerekli ölçümleri yapması ile Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler iş makineleri ile yolları açıyor. Ekipler, imar planına göre açılan yollara stabilize malzemesi de sererek sıkıştırma yapıyor. Muş Merkez Spor Lisesi ile İmam Hatip Lisesi arasından geçen imar yolunu 35 metre genişliğinde açmaya başlayan ekipler, şehircilik adına önemli adımlar atıyor. BAŞKAN ASYA: BENZER ÇALIŞMALARIMIZ İL GENELİNDE SÜRÜYOR Yol çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Ana ve ara yollarımızdaki tahribatları onarmanın yanı sıra birçok mahallemizdeki yolları yenilerken, yerleşim alanlarındaki yeni yolları açmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllardan beri Yeni Mahalle 1. mıntıka bölgesinde imar planına göre yeni yollar açmaya devam ediyoruz. Vatandaşların yeni yeni yerleşim alanı olarak kullandığı bölgede birçok yolu açtık. Bunlarla beraber kent merkezinde imar planına göre yol olup ta ulaşıma açılmamış yolları da açarak halkımızın hizmetine sunuyoruz" dedi. "ÇARPIK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇİYORUZ" Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için yeni yolların önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Asya, “Başlattığımız çalışmalarla birçok mahallemize modern yollar kazandırırken çarpık yapılaşmanın da önüne geçmiş oluyoruz. Yıllar önce kent merkezinde yapılmış ve kötü bir görüntü sergileyen çarpık yapılar malumunuzdur. Bunların kamulaştırılarak düzenlenmesi ciddi bir bütçe ister. Biz de yıllar sonra vatandaşlarımızın aynı sorunu yaşamamaları için şimdiden önlem almaya çalışıyoruz. 1. mıntıka gibi vatandaşların henüz yoğun olarak kullanmadığı bölgelerde gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladık. Bu bölgelerde yaşanacak olası bir yoğunlukta yapılaşmaların düzenli olmasını sağlamış olacağız. Geçtiğimiz yıllardan beri başlattığımız yeni yol açma ve genişletme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Mahalle statüsüne aldığımız Güzeltepe ve Bağlar gibi yeni mahallelerimizde bu çalışmalarımızı başlatacağız. Ayrıca bu yıl yeni mahallelerimizin de yollarını yenilemek üzere planlamalarımız olacak. İnşallah güzel ve başarılı işler çıkaracağız” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Muş Belediyesi Basın Müdürlüğü)
​​​​​​​Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi, kış mevsiminin kentte etkisini yitirmesinin ardından yeni yol açma ve iyileştirme çalışmalarına başladı.

Havaların ısınması ile birlikte kışın tahribatlarını gidermek için kentin dört bir tarafında çalışmalarını sürdüren Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi, yeni yol açma veya genişletme çalışmalarına da start verdi. Belediye, kentteki yolların imar planına uygun olması için çalışmalarını titizlikle devam ettiriyor. Kentin ulaşım ağını genişletmek üzerine planlamalar yapan Muş Belediyesi, bu kapsamda Yeni ve Güzeltepe Mahallelerinde yol açma ve iyileştirme çalışmalarına başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personellerin imar planına göre gerekli ölçümleri yapması ile Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler iş makineleri ile yolları açıyor. Ekipler, imar planına göre açılan yollara stabilize malzemesi de sererek sıkıştırma yapıyor. Muş Merkez Spor Lisesi ile İmam Hatip Lisesi arasından geçen imar yolunu 35 metre genişliğinde açmaya başlayan ekipler, şehircilik adına önemli adımlar atıyor.

BAŞKAN ASYA: BENZER ÇALIŞMALARIMIZ İL GENELİNDE SÜRÜYOR

Yol çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Ana ve ara yollarımızdaki tahribatları onarmanın yanı sıra birçok mahallemizdeki yolları yenilerken, yerleşim alanlarındaki yeni yolları açmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllardan beri Yeni Mahalle 1. mıntıka bölgesinde imar planına göre yeni yollar açmaya devam ediyoruz. Vatandaşların yeni yeni yerleşim alanı olarak kullandığı bölgede birçok yolu açtık. Bunlarla beraber kent merkezinde imar planına göre yol olup ta ulaşıma açılmamış yolları da açarak halkımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

"ÇARPIK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇİYORUZ"

Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için yeni yolların önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Asya, “Başlattığımız çalışmalarla birçok mahallemize modern yollar kazandırırken çarpık yapılaşmanın da önüne geçmiş oluyoruz. Yıllar önce kent merkezinde yapılmış ve kötü bir görüntü sergileyen çarpık yapılar malumunuzdur. Bunların kamulaştırılarak düzenlenmesi ciddi bir bütçe ister. Biz de yıllar sonra vatandaşlarımızın aynı sorunu yaşamamaları için şimdiden önlem almaya çalışıyoruz. 1. mıntıka gibi vatandaşların henüz yoğun olarak kullanmadığı bölgelerde gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladık. Bu bölgelerde yaşanacak olası bir yoğunlukta yapılaşmaların düzenli olmasını sağlamış olacağız. Geçtiğimiz yıllardan beri başlattığımız yeni yol açma ve genişletme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Mahalle statüsüne aldığımız Güzeltepe ve Bağlar gibi yeni mahallelerimizde bu çalışmalarımızı başlatacağız. Ayrıca bu yıl yeni mahallelerimizin de yollarını yenilemek üzere planlamalarımız olacak. İnşallah güzel ve başarılı işler çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Muş Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.