MUŞ’TA KAR FESTİVALİ COŞKUSU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.02.2022 - 16:40, Güncelleme: 13.02.2022 - 16:40

MUŞ’TA KAR FESTİVALİ COŞKUSU

​​​​​​​Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen kar festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Muş Belediyesi öncülüğünde Güzeldağ Kayak Merkezinde düzenlenen festivale vatandaşların yoğun ilgi gösterdi. Kayak, paraşüt, çeşitli spor dalları gösterimi, ünlü sanatçılar ve mahalli sanatçıların konserleri ile birçok etkinliğin yapıldığı kar festivalinde Muşlular doyasıya eğlendi. Sucuk ekmek, çay, çorba gibi ikramların da yapıldığı festivale 7’den 70’e her yaştan katılım sağlanırken, il dışından gelen vatandaşlar da oldu. Halk oyunları ve kayak gösterisi ile başlayan festivalde konuşan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Muş Belediyesi olarak geçmiş yıllarda geleneksel hale getirmeyi umut ederek iki defa kar festivali düzenlemiştik. Ancak sonraki yıllarda tüm dünyayı kasıp kavuran ve tüm faaliyetleri durma noktasına getiren pandemiden dolayı bizler de bu tür etkinliklerimize ara vermek zorunda kaldık. Pandeminin etkilerinin hafiflemesi ve normalleşme sürecine girilmesiyle, huzurlu ve mutlu bir ortamda, bu güzel coğrafyamızda siz değerli vatandaşlarımızla birlikte barışı, huzuru, sevgiyi, coşkuyu, dostluk ve kardeşliği kar festivali üzerinden doyasıya yaşamayı nasip eden Rabbimize binlerce şükürler olsun” dedi. Başkan Asya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kar yağışının en yoğun olduğu illerden biri olan Muşumuzda elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak karın güzelliklerinden hep birlikte faydalanmalıyız. Bu düşünceyle üçüncüsünü düzenlediğimiz kar festivali sayesinde yaşadığımız coğrafyanın saklı güzelliklerini ortaya çıkarma şansını yakalamaktayız. Bu tür etkinlikler ilimizin her mevsim en güzel şekilde anılmasına vesile olması açısından da ayrıca önem taşımaktadır. Muş Belediyesi olarak ilimizin tanıtımına katkı sunması amacıyla düzenlediğimiz etkinliklere kar festivalini de ekleyerek siz kıymetli hemşehrilerimiz için karla geçen kışın sevdiklerinizle beraber güzel anılarda yer bulmasını umut ediyoruz. İlimizin temel belediyecilik sorunlarını tek tek çözüme kavuşturarak ilimizde gerçek anlamda bir değişim ve dönüşüme öncülük ettik. Cumhuriyet tarihi boyunca yerelimizde yapılan hizmetlerden fazlasını son 8 yılda yapmayı başardık. Altyapıdan üstyapıya, park ve bahçelerden fiziki mekanlara, bilgi evlerinden kültür merkezlerine, içme suyu temininden arıtma tesislerine kadar birçok alanda yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın gerçekleşmesinde katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlarımıza ve milletvekillerimize, valilerimize ve kamu kurum yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Sosyal, kültürel, sportif etkinliklerin yer aldığı kar festivali sayesinde bugün siz değerli halkımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu organizasyona gösterilen ilgi ve alaka gelecek yıllar adına bizleri mutlu ve umutlu kılmaktadır. İlimizi doğunun parlayan yıldızı ve kış turizminin tescilli adresi haline getirmek için, yeni tesisler, oteller, dağ evleri, spor ve çeşitli sosyal alanların olacağı Kurtik Kayak Merkezi ve Teleferik Projesi çalışmalarını yakından takip etmekteyiz. Bir cazibe merkezi olacağına inandığımız bu projemizin yakın zamanda temellerini atacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Muş 3. Kar Festivalimizin şenlik havasında geçmesini ve sizlerin doyasıya eğlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bu etkinliğimizin gerçekleşmesinde katkısı olan tüm paydaşlarımıza, konuk sanatçılarımıza, mahalli sanatçılarımıza, sporcu, antrenörlerimize ve siz değerli halkımıza teşekkür ederim.”