MUŞ'A ÇOK YAKIŞTI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2021 - 08:58, Güncelleme: 01.03.2021 - 08:58
 

MUŞ'A ÇOK YAKIŞTI

​​​​​​​Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi'nce tamamlanan sokak sağlıklaştırma projesi vatandaşlardan tam not aldı.
Muş Belediyesi'nin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) destekleri ile gerçekleştirdiği Tarihi Çarşı Sokak Sağlıklaştırma Projesi tamamlandı. Proje çerçevesinde Ulu Camii, Alaattin Bey Camii, Yıldızlı Han ve Karasu Hamamı gibi tarihi yapıların yer aldığı çarşıya çıkan caddelerde 96 adet binanın cephe hattı 5 silüet şeklinde projelendirildi. Merkez Minare Mahallesi 135. ve 136. sokakta gerçekleştirilen proje çerçevesinde il merkezinde turizm potansiyeli oluşturmak ve bölgede yeni cazibe merkezlerinin oluşturulması amaçlandı. Turizm gelirlerinde artış sağlamak, bölge ekonomisine ve bölgesel kalkınmaya pozitif katkı sunmak ile Muş Tarihine ışık tutmak amacıyla tamamlanan projeye vatandaşlar da tam destek verdi. "MUŞ HALKINA HİZMETİN EN İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ" Çalışmaların her aşamasını birebir takip ederek uygulamalar hakkında sürekli olarak halka bilgiler sunan Başkan Feyat Asya, tarihi Muş çarşısının yeniden canlandırılacağını söyledi. Amaçlarının tarihi değerleri yansıtmanın yanı sıra alanların ekonomiye ve turizme kazandırılması olduğunu dile getiren Başkan Asya, "Tarihi çarşımızın canlanmasıyla turistik faaliyetlerde artışların sağlanarak turizm sektörü paydaşlarının kapasiteleri ve işlevselliğinde de artışlar olacaktır. Bu durum hem ekonomik olarak esnafımıza yansıyacak hem de Muş´a bir katma değer olacağına inanıyoruz. Cepheler arasında kalan 10 metrelik imar yolları ve kaldırımlarımız da doğal taştan kaplanarak tarihi yapı ile bütünleştirildi. Projemiz özellikle engelli vatandaşlarımızın rahat hareket edebileceği şekilde uygulandı. Sonuçtan vatandaşlarımızın da mutlu olduğunu görüyoruz. Tüm Muş halkımıza hayırlı olsun. Belediye olarak çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecek" dedi.  (www.akbelediyeler.com)
​​​​​​​Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi'nce tamamlanan sokak sağlıklaştırma projesi vatandaşlardan tam not aldı.

Muş Belediyesi'nin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) destekleri ile gerçekleştirdiği Tarihi Çarşı Sokak Sağlıklaştırma Projesi tamamlandı. Proje çerçevesinde Ulu Camii, Alaattin Bey Camii, Yıldızlı Han ve Karasu Hamamı gibi tarihi yapıların yer aldığı çarşıya çıkan caddelerde 96 adet binanın cephe hattı 5 silüet şeklinde projelendirildi.

Merkez Minare Mahallesi 135. ve 136. sokakta gerçekleştirilen proje çerçevesinde il merkezinde turizm potansiyeli oluşturmak ve bölgede yeni cazibe merkezlerinin oluşturulması amaçlandı. Turizm gelirlerinde artış sağlamak, bölge ekonomisine ve bölgesel kalkınmaya pozitif katkı sunmak ile Muş Tarihine ışık tutmak amacıyla tamamlanan projeye vatandaşlar da tam destek verdi.

"MUŞ HALKINA HİZMETİN EN İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Çalışmaların her aşamasını birebir takip ederek uygulamalar hakkında sürekli olarak halka bilgiler sunan Başkan Feyat Asya, tarihi Muş çarşısının yeniden canlandırılacağını söyledi. Amaçlarının tarihi değerleri yansıtmanın yanı sıra alanların ekonomiye ve turizme kazandırılması olduğunu dile getiren Başkan Asya, "Tarihi çarşımızın canlanmasıyla turistik faaliyetlerde artışların sağlanarak turizm sektörü paydaşlarının kapasiteleri ve işlevselliğinde de artışlar olacaktır. Bu durum hem ekonomik olarak esnafımıza yansıyacak hem de Muş´a bir katma değer olacağına inanıyoruz. Cepheler arasında kalan 10 metrelik imar yolları ve kaldırımlarımız da doğal taştan kaplanarak tarihi yapı ile bütünleştirildi. Projemiz özellikle engelli vatandaşlarımızın rahat hareket edebileceği şekilde uygulandı. Sonuçtan vatandaşlarımızın da mutlu olduğunu görüyoruz. Tüm Muş halkımıza hayırlı olsun. Belediye olarak çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecek" dedi. 

(www.akbelediyeler.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.