MUŞ İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.09.2021 - 14:45, Güncelleme: 07.09.2021 - 14:45

MUŞ İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

​​​​​​​Muş Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında gerçekleştirildi.
Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. AK Parti, HDP ve bağımsız meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Feyat Asya, bir önceki ayda yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Meclis toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Başkan Asya, “Geçen ay içerisinde nezaketinden, kibarlığından, şahsiyetinden ve duruşundan saygıyı fazlası ile hak eden, 2,5 yıl beraber çalıştığımız meclis üyemiz Emin Özdemir ağabeyimizi Hak’ka uğurladık. Allah mekanını cennet etsin. Varsa hakkımız hep birlikte helal ediyoruz. Son zamanlarda birçok acıyı birlikte yaşıyoruz. Bazen genç yaşta olan ölümler hepimizi derinden üzüyor. Meclis üyemiz Ayşe Güler ablamızın da yeğeni genç gelin kardeşimizi de Hak’ka uğurladık. Bu vesile ile hem Emin abimize ve genç kardeşimize hem de yakından uzaktan kaybettiğimiz dostlarımıza, akrabalarımıza bir kez daha rahmet diliyoruz” dedi.  “ŞEHİR MERKEZİNDE YAŞANAN SU SIKINTISININ GİDERİLMESİ İÇİN TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ” Son zamanlarda şehir merkezinde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili konuşan Başkan Feyat Asya, “Geçen ay içerisinde ciddi bir su sıkıntısı ile karşılaştık. Yeni içme suyu şebekelerinin entegre edilmesinde ekiplerimiz, İller Bankası yetkililerinin ve yüklenici firma yetkililerinin canla başla çalışmasına rağmen bazı bölgelerin su alması ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Kısmen bu sorun devam etmektedir. Tüm ekipler sorunun çözümü için sahadadır. Bu süreçte rahatsızlık verdiğimiz hemşehrilerimizden helallik istiyoruz. Artık son aşamaya geldiğimiz bu çalışmamızın başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.Başkan Asya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ağustos ayı içerisinde kardeş şehir Bursa Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde donanımlı bir gençlik merkezinin temelini Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve kalabalık bir heyet ile attık. Gençlerimizin, kadın hemşehrilerimizin ve çocuklarımızın vakit geçirebileceği bu tür alanların oluşturulması ve amacına uygun güzel faaliyetlerin icra edilebilmesini önemsediğimizi bilmenizi isteriz. Aynı şekilde Gençlik Spor Bakanlığı ile yaptığımız protokoller elimize ulaştı. 4 tane gençlik merkezi, 1 spor kompleksi, 14 kilometrelik de bisiklet yolunun projesi tamamlanma aşamasına geldi. Yakın zamanda bu projelerimizin de ihalesini yaparak başlatmak istiyoruz. Asfalt çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Mahalle bazlı asfaltlama yapıyoruz. Önce Zafer Mahallemizde muhtarımız ve mahalle sakini hemşehrilerimiz ile birlikte tespitimizi yaparak gerekli çalışmayı yaptık. Akabinde Yeşilyurt, 15 Temmuz ve Yeşilce Mahallelerimizde de aynı çalışmayı yaptık. Şuanda da Bağlar Mahallemizdeyiz. Bağlar’da da yaptığımız çalışmalarla mahallemizin günden güne güzelleştiğini görüyoruz. Bu çalışmalarımızı diğer mahallelerimizde de etap etap hayata geçireceğiz. Cumhuriyet Caddesindeki üstyapı projesinde de aşınma asfalt aşamasına gelindi. Önümüzdeki günlerde bu çalışmayı da yaparak caddemizi prestijli bir hale getirmiş olacağız. Mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak altyapı çalışmaları ile birlikte üstyapı çalışmalarını gayretle sürdürüyoruz. Bu vesile ile sahada sizlerden almış olduğumuz desteklerden dolayı tüm meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Eylül ayı meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diler, saygılarımı sunarım.” Başkan Asya’nın konuşmasının ardından meclise katılan vatandaşların talepleri dinlendi. Toplantı, meclise havale edilen evrakların görüşülmesi ile devam etti.