MUŞ BELEDİYESİ'NDE KAR HASSASİYETİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.01.2022 - 15:10, Güncelleme: 30.01.2022 - 15:10
 

MUŞ BELEDİYESİ'NDE KAR HASSASİYETİ

​​​​​​​Muş’ta 18 Ocak Salı günü yoğun bir şekilde başlayan kar yağışı sonrası Muş Belediyesi 2 haftadan bu yana karla mücadelesini sürdürüyor.
Muş Belediyesi’nin şehrin 17 mahallesinde başlattığı karla mücadele çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Kentin 230 kilometre ulaşım ağını hep açık tutmak için canla başla mücadele eden ekipler, 7/24 esasına göre vardiya sistemi ile çalışmalarını yürütüyor. Cadde ve sokakları kardan arındıran ekipler, toplanan karları şehir dışına taşırken, açılan yollar kar yağışının sürekli devam etmesinden dolayı tekrar tekrar temizleniyor. Temizlenen cadde ve kaldırımlar düzenli olarak tuzlanarak buzlanmaya karşı önlem alınıyor. Çalışmaları anbean takip eden Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Bu yıl kar konusunda bereketli bir yıl geçiriyoruz. Her ne kadar yoğun bir çalışma temposu içerisinde olsak da yaz sezonunda kuraklığın yaşanmaması için bu durumun öneminin farkındayız. Karla mücadele ekiplerimiz 10 gündür yoğun kar yağışından dolayı kesintisiz bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Açtığımız yolları tekrar tekrar temizliyoruz. Cadde, kaldırım ve ara sokaklarda topladığımız kar kütlelerini şehir dışına taşıyoruz. 17 mahallemizde 230 kilometre ulaşım ağını hep açık tutmak için vardiya sistemi ile canla başla çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız çalışmalarımız sırasında yol kenarlarında park ettikleri araçlarını kaldırarak bizlere destek vermeleri. Aynı şekilde çalışmalarla eş zamanlı olarak çatıların temizlenmelerini rica ediyoruz. Cadde ve kaldırımları kardan arındırdıktan sonra çatıların temizlenmesi ikinci bir iş yükü çıkardığı gibi vatandaşların hareket alanını kısıtlamakta. Dolayısıyla birlikte hareket ederek düzenli bir çalışma ortaya çıkarabiliriz. Sezon gereği bu çalışmalarımızı aksatmadan devam ettireceğiz. İnşallah sorunsuz bir karla mücadele dönemi geçiririz” dedi.
​​​​​​​Muş’ta 18 Ocak Salı günü yoğun bir şekilde başlayan kar yağışı sonrası Muş Belediyesi 2 haftadan bu yana karla mücadelesini sürdürüyor.

Muş Belediyesi’nin şehrin 17 mahallesinde başlattığı karla mücadele çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Kentin 230 kilometre ulaşım ağını hep açık tutmak için canla başla mücadele eden ekipler, 7/24 esasına göre vardiya sistemi ile çalışmalarını yürütüyor.

Cadde ve sokakları kardan arındıran ekipler, toplanan karları şehir dışına taşırken, açılan yollar kar yağışının sürekli devam etmesinden dolayı tekrar tekrar temizleniyor. Temizlenen cadde ve kaldırımlar düzenli olarak tuzlanarak buzlanmaya karşı önlem alınıyor.

Çalışmaları anbean takip eden Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Bu yıl kar konusunda bereketli bir yıl geçiriyoruz. Her ne kadar yoğun bir çalışma temposu içerisinde olsak da yaz sezonunda kuraklığın yaşanmaması için bu durumun öneminin farkındayız. Karla mücadele ekiplerimiz 10 gündür yoğun kar yağışından dolayı kesintisiz bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Açtığımız yolları tekrar tekrar temizliyoruz. Cadde, kaldırım ve ara sokaklarda topladığımız kar kütlelerini şehir dışına taşıyoruz. 17 mahallemizde 230 kilometre ulaşım ağını hep açık tutmak için vardiya sistemi ile canla başla çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız çalışmalarımız sırasında yol kenarlarında park ettikleri araçlarını kaldırarak bizlere destek vermeleri. Aynı şekilde çalışmalarla eş zamanlı olarak çatıların temizlenmelerini rica ediyoruz. Cadde ve kaldırımları kardan arındırdıktan sonra çatıların temizlenmesi ikinci bir iş yükü çıkardığı gibi vatandaşların hareket alanını kısıtlamakta. Dolayısıyla birlikte hareket ederek düzenli bir çalışma ortaya çıkarabiliriz. Sezon gereği bu çalışmalarımızı aksatmadan devam ettireceğiz. İnşallah sorunsuz bir karla mücadele dönemi geçiririz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.