MUŞ BELEDİYESİ'NDE BAYRAM VAR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.01.2021 - 08:56, Güncelleme: 27.01.2021 - 08:56

MUŞ BELEDİYESİ'NDE BAYRAM VAR

Muş Belediyesi'nde Başkan Feyat Asya, sendikanın sunduğu yüzde 25'lik zam teklifini kabul etmedi. Başkan teklifi az bularak 200 TL daha ekleme yaptı.
Muş Belediyesi bünyesinde çalışan sürekli işçilerin yıllık toplu sözleşmesi imzalandı. Belediye Başkanı Feyat Asya, sözleşme sırasında sendika ile belediye şirketinin uzlaşmış olduğu rakama yaklaşık 200 TL ekstra artış yaparak işçilere jest yaptı. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçirilen Muş Belediyesi personellerinin ikinci toplu sözleşmesi yapıldı. Çalışma kriterlerinin göz önünde bulundurulduğu sözleşmede işçilere yüzde 25 oranında zam yapılarak 128 olarak belirlenen taban ücret bölge illerine göre en yüksek oranda belirlendi.  Porsor Ana Kadın Kültür ve Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplu sözleşmede Belediye Başkanı Feyat Asya, Hak İş Sendikası Muş Şube Başkan Yardımcısı Aydın Çiftçi, başkan yardımcıları, birim amirleri ve sürekli işçiler hazır bulundu. ÇİFTÇİ: BAŞKAN ASYA'YA TEŞEKKÜR EDERİZ Şube Başkan Yardımcısı Aydın Çiftçi konuşmasında, “Bugün yine bir sözleşme heyecanını birlikte yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Bizlere bu imkanı veren başkanımıza teşekkür ederiz. Hak İş Sendikası olarak bugüne kadar değerli başkanımızla uyum içinde çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Tabi bu süreçte işçi kardeşlerimizin de hakkını korumak için gerekli çalışmayı yapıyoruz. Bir süredir yaptığımız görüşmeler neticesinde bir sonuca vardık. Sözleşmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu süreçte emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. BAŞKAN ASYA 123 TL OLARAK UZLAŞILAN YEVMİYE ÜCRETİNİ 128 TL’YE ÇIKARDI Daha sonra konuşan Başkan Feyat Asya, “Allah’a hamd ve O’nun kutlu elçisine binlerce kez salat ve selam olsun ki şiddetli soğukların yaşandığı bugünlerde bu salonda gönüllerimizin genişliğine dayanarak ve sığınarak mutabakata varılmış bir sözleşmenin deklaresini yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Rabbim sizlerin emeğine layık, birlikte de bu halka hizmet etmek noktasında bizleri muvaffak etsin. Uzun bir süredir belediyemiz ile sendika yetkilileri arasında görüşmeler oldu. Son olarak mutabakata varıldı. Uzlaşılan rakamlarla bölgemizin ortalamasını yakalamış bulunmaktayız. Yevmiye 123 TL olarak uzlaşılan bu sözleşmede ben de işçi kardeşlerimin halkımıza hizmet noktasındaki gayretlerini göz önünde bulundurarak, tabi kurumumuzun da mali durumunu düşünerek 128 TL’ye yükseltiyorum. Yevmiyeye yapmış olduğumuz bu zam ileride sizlerin emekliliğine de olumlu yansıyacaktır” dedi. ASYA: İŞÇİNİN ALIN TERİ BAŞIM ÜSTÜNEDİR Yapılan zammın bölgede ilk sıralarda olduğuna dikkat çeken Başkan Asya, “Halkımıza hizmet üretirken işçilerimizin de hakkını korumayı ihmal etmiyoruz. Mutabakata varılan sözleşmeye göre bekar bir arkadaşımızın sosyal hakları dışında alacağı rakam 3 bin 390 TL olarak belirlenmiştir. Evli olup, çocuğu olmayanlar 3 bin 443 TL, evli olup bir çocuğu olan 3 bin 483 TL, evli olup evli olup 2 çocuğu olanlar 3 bin 524 TL ve evli olup 3 çocuğu olanların ise 3 bin 578 TL olarak belirlendi. Temizlik çalışanları ve operatörlerin maktu veya ortalama mesaileri ile evlilik durumlarına göre 4 bin TL civarında maaş alacaklar. Aynı şekilde mühendislere 500 TL, lisans mezunlarına 300 TL ve önlisans mezunlarına da 200 TL ekstra ödeme yapılacak. Ülke genelinde belediyelerin büyük bir kısmı dah önce sözleşme yapmamışlardı. Biz ilk sözleşmemizi geçen yıl yaptık. Dolayısıyla bir adım önde olduğumuzu düşünüyoruz. Taban yevmiyelerinize yaptığımız artışı gelecek yıllara sari devam ettirerek kadrolu işçilerle aranızdaki farkı kapatmayı hedefliyoruz. Bu sözleşmenin sizlere ve ailelerinize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte katkı sunan hem sendika yetkililerine hem de çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim almış olduğumuz maaşın hakkını vermeyi nasip etsin” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından toplu sözleşme imzalandı. Sözleşme töreni tarihi hizmet binası önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (Kaynak: Muş Belediyesi Basın Müdürlüğü)

ÇİFTÇİ: BAŞKAN ASYA'YA TEŞEKKÜR EDERİZ

BAŞKAN ASYA 123 TL OLARAK UZLAŞILAN YEVMİYE ÜCRETİNİ 128 TL’YE ÇIKARDI

ASYA: İŞÇİNİN ALIN TERİ BAŞIM ÜSTÜNEDİR