MUŞ BELEDİYESİ YAZ SEZONUNUN AÇIYOR

İller 04.05.2023 - 09:36, Güncelleme: 16.02.2024 - 22:14

MUŞ BELEDİYESİ YAZ SEZONUNUN AÇIYOR

​​​​​​​Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 2023 yılı yaz dönemi çalışma takviminin belirlendiğini söyledi.
Muş Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti, HDP ve CHP meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Feyat Asya yeni çalışma sezonunda yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Asya konuşmasında 14 Mayıs seçimlerinin hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Mayıs ayı meclis toplamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Özellikle içerisine girmiş olduğumuz 14 Mayıs seçimlerinin özelde ilimize bölgemize ve genelde ülkemize milletimize hayırlar güzellikler getirmesini cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Mayıs ayı meclis toplamızda alacağımız kararlarımızın ilimizin ve vatandaşlarımızın hayrına vesile olmasını dilerim” dedi. Yeni sezonun çalışma takvimine başladıklarını belirten Başkan Asya; “Sezonumuzun başlaması ile çalışma takvimimizi belirledik. Birçok noktada şantiyelerimizi başlatmış bulunmaktayız. Çalışmalarımızı süratle sürdüreceğiz. 2023 yılında şehrimizi için verimli, dolu dolu hayırlı hizmetlerle geçmesini cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Öncelikle geçen seneden kalan asfalt ve kaldırım çalışmalarını başlattık. Şuanda İstasyon caddesinde engelli bireylerimiz için bıraktığımız taşların değişmesi ile başlayan Hürriyet Caddemiz ve Eski Erzurum Caddemizde ilgili arkadaşlarımız çalışma takvimini belirlemiştir. En kısa sürede çalışmaların startı verilecektir. Güzeltepe Mahallemizde başlattığımız üniversite kampüsünün içme suyu deposu ile kanalizasyon isale hattı çalışmalarını kısa süre içinde bitirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Alparslan-2 Barajından temin edilen içme suyu ve GES projesi hakkında bilgi veren Başkan Asya; “100 yıllık kangren haline gelen içme suyu sorunumuzu Türkiye Yüzyılında çözmek adına hızlı bir şekilde sürecimizi başlattık. Bu yıl yağışların fazla olmasından dolayı biraz gecikmeli başladık. Ancak Mayıs ayı içerisinde Alparslan-2 Barajından temin edilecek ham suyu şehrimize ulaştıracağız. Yapımı devam eden arıtma tesisinin malzemeleri, depoları mekanik alet ve edevatlarının temini noktasında hızlı bir süreç başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzle birlikte çalışmaları adım adım takip ediyoruz. Mayıs ayında inşallah ham suyumuzu akıttığımızda Türkiye Yüzyılında 100 yıllık sorumuzu da çözmüş olacağız. 5 megabayt elektrik üretimi yapacak Güneş Enerji Sistemi (GES) projemizi de başlattık. Tabi onların da hedeflediği noktaya gelebilmesi için yağışlardan kaynaklı biraz sıkıntılar yaşıyoruz. Biz yine de diyoruz ki; işlerimiz gecikmeli de olsa yağışlarımızın bol olmasını istiyoruz. Eksik ve aksaklıklarımızı bir şekilde gidereceğiz” şeklinde konuştu. Bilgi evi ve gençlik merkezlerinin hayata geçirilmesi konusunda gerekli çalışmaların sürdürüldüğü kaydeden Başkan Asya; “Atıksu arıtma tesisi projemiz son aşamasına geldik. Bugün 3 arkadaşımızı eğitim seminerine gönderdik. Projenin uygulama işlemleri bitti. Hedefimiz bu ay içerisinde ihalesini yapmaktır. Tabi farklarından dolayı temin noktasındaki iş artışlarının finansman kaynağı ile uğraştık. Son aşamaya getirdik. Uygulama ihale işlemleri bitti. Yapım ihalesini yapmak üzere sürecimiz hızlı bir şekilde devam etmektedir. Park bahçelerde rutin işlerimiz var. Bilgi evleri ve gençlik merkezlerimizde tefrişatların ihalesini yaptık. Kısa süre içinde 4 tane gençlik merkezi 1 tane de nizami gençlik merkezi tefrişatını yapıp gençlerimizin, çocuklarımızın ve kadın kardeşlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Sonuç itibariyle 2023 yılının 2022 ve daha önceki yıllardan daha bereketli geçmesi için el birliğiyle canla başla şehrimiz için çalışacağımızı bilmenizi isterim. Toplantımızın tekrardan hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı. Başkan Asya’nın konuşmalarının ardından toplantıya katılan vatandaşların talepleri dinlendin. Toplantı karşılıklı fikir alış verişi ile sona erdi. Ak Belediyeler Medya Ajansı

Ak Belediyeler Medya Ajansı

Muş HABERİ