MUŞ BELEDİYESİ ENGEL TANIMIYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.02.2021 - 11:00, Güncelleme: 12.02.2021 - 11:00
 

MUŞ BELEDİYESİ ENGEL TANIMIYOR

​​​​​​​Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi, sert kış şartlarına rağmen aciliyet gerektiren Kale Mahallesindeki çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.
Muş Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliğinde Kale Mahallesi Fabrika Caddesinde başlatılan fore kazık ve angraj çalışmaları devam ediyor. Kale’nin çevresine çelik zırh giydiriliyor. Göçük riski oluşturduğu için geçtiğimiz yıllar trafiğe kapatılan, Muratpaşa Mahallesi ile Kale Mahallesi’ni birbirine bağlayan TOKİ konutlarının üst kısmındaki yolun fore kazık yöntemi ile güçlendirilme çalışması sürüyor. Muş Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan çalışma, soğuk ve kar yağışının hakim olduğu bu mevsim de bile devam ediyor. Yürütülen çalışmalar neticesinde 5 bin 800 metre 120’lik fore kazık, 730 metre 80’lik fore kazık dikey olarak yapılırken kalıcı ve geçici angraj olmak üzere 4 bin 550 metre yatayda zemin güçlendirilmesi yapılacak. Belediye Başkanı Feyat Asya yaklaşık 2 aydır devam eden çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Kale Mahallesi’nde yapılan çalışmalar sırasında göçük riskine karşı Fabrika Caddesi’ni trafiğe kapatmıştık. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde söz konusu yolun yapımı için gerekli adımlar atıldı. İhale sürecinin ardından yer teslimi yapılan yüklenici firma Aralık ayı içerisinde çalışmaları başlatmak üzere harekete geçti. Kar yağışı ve şiddetli soğuklara rağmen çalışmalar devam ediyor. Fore kazık ve angraj çalışmaları ile adeta Kale’nin çevresine çelik zırh giydiriliyor. İlkbahar aylarında buradaki çalışmaların tamamlanmasını planlıyoruz. Akabinde gözük riskinden dolayı kapatmış olduğumuz Fabrika Caddesi’ni de asfaltlayarak ulaşıma açacağız. Bununla birlikte şu an fore kazık çalışmasının yapıldığı Kale surları ile TOKİ konutları arasındaki alanın peyzaj çalışmasını da yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. (Kaynak: Muş Belediyesi Basın Müdürlüğü)
​​​​​​​Feyat Asya Başkanlığındaki Muş Belediyesi, sert kış şartlarına rağmen aciliyet gerektiren Kale Mahallesindeki çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.

Muş Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliğinde Kale Mahallesi Fabrika Caddesinde başlatılan fore kazık ve angraj çalışmaları devam ediyor. Kale’nin çevresine çelik zırh giydiriliyor. Göçük riski oluşturduğu için geçtiğimiz yıllar trafiğe kapatılan, Muratpaşa Mahallesi ile Kale Mahallesi’ni birbirine bağlayan TOKİ konutlarının üst kısmındaki yolun fore kazık yöntemi ile güçlendirilme çalışması sürüyor. Muş Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan çalışma, soğuk ve kar yağışının hakim olduğu bu mevsim de bile devam ediyor. Yürütülen çalışmalar neticesinde 5 bin 800 metre 120’lik fore kazık, 730 metre 80’lik fore kazık dikey olarak yapılırken kalıcı ve geçici angraj olmak üzere 4 bin 550 metre yatayda zemin güçlendirilmesi yapılacak.

Belediye Başkanı Feyat Asya yaklaşık 2 aydır devam eden çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Kale Mahallesi’nde yapılan çalışmalar sırasında göçük riskine karşı Fabrika Caddesi’ni trafiğe kapatmıştık. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde söz konusu yolun yapımı için gerekli adımlar atıldı. İhale sürecinin ardından yer teslimi yapılan yüklenici firma Aralık ayı içerisinde çalışmaları başlatmak üzere harekete geçti. Kar yağışı ve şiddetli soğuklara rağmen çalışmalar devam ediyor. Fore kazık ve angraj çalışmaları ile adeta Kale’nin çevresine çelik zırh giydiriliyor. İlkbahar aylarında buradaki çalışmaların tamamlanmasını planlıyoruz. Akabinde gözük riskinden dolayı kapatmış olduğumuz Fabrika Caddesi’ni de asfaltlayarak ulaşıma açacağız. Bununla birlikte şu an fore kazık çalışmasının yapıldığı Kale surları ile TOKİ konutları arasındaki alanın peyzaj çalışmasını da yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

(Kaynak: Muş Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.