MALATYA'DA ÖRNEK DAYANIŞMA

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.01.2021 - 10:10, Güncelleme: 13.01.2021 - 10:10

MALATYA'DA ÖRNEK DAYANIŞMA

​​​​​​​Malatya'da Başkanlar Selahattin Gürkan, Osman Güder ve Mehmet Çınar tanıtım ve turizm yatırımlarını yerinde inceleyerek istişarede bulundular.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine; Kadim Çırmıhtı’nın köklü tarihini ön plana çıkartan tanıtım ve turizm yatırımlarını yerinde incelediler. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, restorasyon projeleriyle bölgenin turizm potansiyeline hareketlilik kazandıracak bir seviyeye ulaşan Tarihi Yeşilyurt Konaklarında hizmete sunulan Butik Otel, Gastronomi Konağı, Kahve Konağı, Lokanta ve Kent Belleği Müzelerinin yanı sıra, dokumacılık kültürünü yansıtan nostaljik eserlerin sergilendiği Ahmet Çalık Tekstil Müzesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği halinde yeniden düzenlenecek olan Güreş Sahasındaki dönüşüm projeleri hakkında misafirlerine detaylı bilgiler paylaştı. BAŞKAN ÇINAR: TURİZM YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK Yeşilyurt’un geçmişten bugüne kadar gelen ancak unutulmaya yüz tutmuş kadim mesleklerinin yanı sıra birbirinden eşsiz lezzetlerini farklı yatırımlarla turizme kazandırmak adına önemli yatırımlarda bulunduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanımız Sayın İhsan Koca, Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Osman Güder, AK Parti İlçe Başkanlarımız ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımızı, Kadim Çırmıhtı’mızın tarihsel ve kültürel mirasını günümüzden geleceğe taşınmasını sağlayacak yeni yatırım alanlarımızda ağırlamaktan kıvanç duymaktayız.Malatya’mız örf, adet, gelenek ve görenekleriyle, yemekleri ve misafirperver insanlarıyla Anadolu medeniyetinin tüm güzelliklerini içerisine alan kadim bir kenttir. Malatya’mızın köklü ve kadim tarihinin bugünden geleceğe taşınmasında Milletvekillerimiz, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımız başta olmak üzere Battalgazi ve İlçe Belediye Başkanlarımız ile AK Parti İl ve İlçe Başkanlarımızla uyumlu ve koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Bizler hep birlikte el ele verip, tecrübelerimizi de aynı potada buluşturup, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ederek Malatya’mızın turizm potansiyelini hareketlendirecek çok önemli projeler ve yatırımları bölgemizin hizmetine sunmaktayız. Malatya’mız inşallah bu gayretler, özverili çalışmalar ve planlı yatırımlar neticesinde; her alanda gösterdiği gelişim ve değişim sürecini daha kararlı bir şekilde sürdürecektir. Bizlerde bu süreci en güzel şekilde desteklemek adına elimizden geleni yapıyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak, her noktası bizim için ayrı bir değer ve önem taşıyan Yeşilyurt’umuzu her alanda kalkındıracak, tanınırlılık ve bilinirlilik seviyesini artıracak sosyal ve kültürel yatırımlara büyük bir ayrıcalık göstermekteyiz. Rutin Belediyecilik hizmetlerimizi, tanıtım ve turizm alanında ki yatırımlarımızla taçlandırıyoruz. Tarihsel ve kültürel anlamda çok zengin bir yapıya sahip Çırmıhtı’mızın, Gündüzbeyimizin, Konağımızın, Banazımızın ve bu bölgemizin tüm eşsiz zenginliklerini, gelecek nesillere ulaştırmak maksadıyla birbirinden değerli yatırım alanlarımızı teker teker hizmete sunuyoruz. Yılın her mevsimi çok yoğun ziyaretçi akımına uğrayan, doğal ve tarihi güzellikleriyle kadim bir kültüre sahip tarihi bölgelerimizi doğru, planlı ve kaliteli projelerle iç ve dış turizme kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de, inceleme gezisinin faydalı ve verimli geçtiğini ifade edip, Kadim Çırmıhtı’nın kültürel ve tarihsel zenginliklerinin ön plana çıkartılmasını sağlayan yatırımlardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundular. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da, Kahve Konağında misafir ettiği konuklarına kayısı çekirdeğinden yapılan kahveyi ikram edip, gerçekleşen ziyaretten dolayı teşekkürlerini sundu. Gezi ve inceleme ziyaretinde; AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarları da hazır bulundu. (Kaynak: Yeşilyurt Belediyesi Basın Müdürlüğü)

BAŞKAN ÇINAR: TURİZM YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

(Kaynak: Yeşilyurt Belediyesi Basın Müdürlüğü)