KARAKÖPRÜ'DE ALKIŞLANACAK HAREKET

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.03.2022 - 13:25, Güncelleme: 23.03.2022 - 13:25
 

KARAKÖPRÜ'DE ALKIŞLANACAK HAREKET

​​​​​​​Karaköprü Belediyesi 'Dünya Su Günü' olması nedeniyle farkındalık oluşturmak ve suyun önemini anlatmak için etkinlik düzenlendi.
Karaköprü Belediyesi doğa ve çevre dostu çalışmalarının yanında farkındalık oluşturmak için etkinliklerini de sürdürüyor. Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi ve paydaş sivil toplum kuruluşları birlikteliğinde ‘Dünya Su Günü’ vesilesiyle suyun önemi için farkındalık oluşturacak etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de katılırken, paydaş kuruluşlardan TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, paydaş sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Dünya su günü etkinliğinde öğrenciler suyun önemini anlatan pankartlar taşırken, günün önemini anlatan kısa skeç gösterisi ve işitme engelli öğrencilerin işaret diliyle suyun değerini anlatımı gerçekleştirildi. Paydaş sivil toplum kuruluşları tarafından açılan stantlarda da suyun, toprağın ve doğanın önemini anlatan materyaller sergilendi. Etkinlikte konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli bu tür etkinliklere önem verdiklerini ifade ederken, suyun canlılar için ne kadar önemli olduğunun, israf edilmemesinin anlatılması için güzel bir etkinlik yapıldığını kaydetti. Başkan Baydilli, “Su doğru bir şekilde kullanıldığında hayattır ancak yanlış kullanılmadığında ve gereken önem verilmediğinde hastalığa dönüşür. Dünyanın dörtte üçü sudan oluşur, yani hayatımızın her alanında hayati değer taşıyan suyu israf etmeden kullanmamız ve suların kirlenmemesi için doğayı temiz tutmamız önemlidir. Bu güzel etkinliği düzenleyen çevre koruma birimimize, paydaşlarımıza ve katılan değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Biriminin ev sahipliği yaptığı etkinlikte; TEMA Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGEV), Genç TEMA Kulübü, Genç Stem Kulübü, Göbeklitepe Tiyatro Ekibi, HAÇİKO, İşitme Engelliler Ortaokulu, Orman Bölge Müdürlüğü, Damla Topluluğu, Hayata Destek Derneği ve Alibaba İlkokulu paydaş olarak katılım gösterdi.
​​​​​​​Karaköprü Belediyesi 'Dünya Su Günü' olması nedeniyle farkındalık oluşturmak ve suyun önemini anlatmak için etkinlik düzenlendi.

Karaköprü Belediyesi doğa ve çevre dostu çalışmalarının yanında farkındalık oluşturmak için etkinliklerini de sürdürüyor. Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi ve paydaş sivil toplum kuruluşları birlikteliğinde ‘Dünya Su Günü’ vesilesiyle suyun önemi için farkındalık oluşturacak etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de katılırken, paydaş kuruluşlardan TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, paydaş sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Dünya su günü etkinliğinde öğrenciler suyun önemini anlatan pankartlar taşırken, günün önemini anlatan kısa skeç gösterisi ve işitme engelli öğrencilerin işaret diliyle suyun değerini anlatımı gerçekleştirildi. Paydaş sivil toplum kuruluşları tarafından açılan stantlarda da suyun, toprağın ve doğanın önemini anlatan materyaller sergilendi.

Etkinlikte konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli bu tür etkinliklere önem verdiklerini ifade ederken, suyun canlılar için ne kadar önemli olduğunun, israf edilmemesinin anlatılması için güzel bir etkinlik yapıldığını kaydetti. Başkan Baydilli, “Su doğru bir şekilde kullanıldığında hayattır ancak yanlış kullanılmadığında ve gereken önem verilmediğinde hastalığa dönüşür. Dünyanın dörtte üçü sudan oluşur, yani hayatımızın her alanında hayati değer taşıyan suyu israf etmeden kullanmamız ve suların kirlenmemesi için doğayı temiz tutmamız önemlidir. Bu güzel etkinliği düzenleyen çevre koruma birimimize, paydaşlarımıza ve katılan değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Biriminin ev sahipliği yaptığı etkinlikte; TEMA Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGEV), Genç TEMA Kulübü, Genç Stem Kulübü, Göbeklitepe Tiyatro Ekibi, HAÇİKO, İşitme Engelliler Ortaokulu, Orman Bölge Müdürlüğü, Damla Topluluğu, Hayata Destek Derneği ve Alibaba İlkokulu paydaş olarak katılım gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.