Kahramanmaraş'ta insan sağlığı ön planda

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2020 - 15:07, Güncelleme: 19.12.2020 - 15:07
 

Kahramanmaraş'ta insan sağlığı ön planda

​​​​​​​Hayrettin Güngör Başkanlığındaki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri rögarlar, kapalı kanallar ve bina bodrumlarının ilaçlanmasının yanı sıra sinek üremesine sebep olan çevreye atılmış araç lastikleri de toplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında bulaşıcı hastalıklara da sebep olabilen sivrisineklere karşı kışlak mücadelesi başlattı.Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı 3 araç ve 32 personelle başlatılan çalışmalar özellikle sivrisinek oluşumuna neden olan bina bodrumları, rögarlar, kapalı kanallar, fosseptik çukurları ve çevreye rastgele atılmış araç lastikleri ve kalorifer kazan dairelerinin bulunduğu alanlarda sürdürüyor. Yerleşim alanlarında sivrisinek larvalarının oluşumuna neden olan üreme kaynakları, cadde ve sokaklarda bulunan 35 bin adet rögarda dumanlama çalışmaları yapılıyor. ARAÇ LASTİKLERİ DE TOPLANIYOR Kışlak mücadelesi kapsamında önemli bir sinek üreme alanı olan ve çevreye rastgele atılan araç lastikleri tek tek toplanıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Çevreye atılan lastiklerin iç kısmına sivrisinek larvalarını bırakabilmektedir. Lastik yapısı gereği içerisinde su barındırabilmekte ve bu alanda milyonlarca sivrisinek oluşumu gerçekleşebilmektedir. Bu kapsamda çevreye rastgele atılan lastikler de ekiplerimiz tarafından toplanmaktadır. Sivrisinekle mücadele kapsamında çevre ve görüntü kirliliği de önlenmektedir” ifadeleri kullanıldı. (Kaynak: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı)
​​​​​​​Hayrettin Güngör Başkanlığındaki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri rögarlar, kapalı kanallar ve bina bodrumlarının ilaçlanmasının yanı sıra sinek üremesine sebep olan çevreye atılmış araç lastikleri de toplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında bulaşıcı hastalıklara da sebep olabilen sivrisineklere karşı kışlak mücadelesi başlattı.Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı 3 araç ve 32 personelle başlatılan çalışmalar özellikle sivrisinek oluşumuna neden olan bina bodrumları, rögarlar, kapalı kanallar, fosseptik çukurları ve çevreye rastgele atılmış araç lastikleri ve kalorifer kazan dairelerinin bulunduğu alanlarda sürdürüyor. Yerleşim alanlarında sivrisinek larvalarının oluşumuna neden olan üreme kaynakları, cadde ve sokaklarda bulunan 35 bin adet rögarda dumanlama çalışmaları yapılıyor.

ARAÇ LASTİKLERİ DE TOPLANIYOR

Kışlak mücadelesi kapsamında önemli bir sinek üreme alanı olan ve çevreye rastgele atılan araç lastikleri tek tek toplanıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Çevreye atılan lastiklerin iç kısmına sivrisinek larvalarını bırakabilmektedir. Lastik yapısı gereği içerisinde su barındırabilmekte ve bu alanda milyonlarca sivrisinek oluşumu gerçekleşebilmektedir. Bu kapsamda çevreye rastgele atılan lastikler de ekiplerimiz tarafından toplanmaktadır. Sivrisinekle mücadele kapsamında çevre ve görüntü kirliliği de önlenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

(Kaynak: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.