İŞTE AK BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.07.2020 - 21:14, Güncelleme: 09.07.2020 - 21:14
 

İŞTE AK BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, makam odasını ilçenin en işlek meydanına kurdu.
Bu aralar yolu Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne ya da ilçenin merkezi sayılan meydana düşenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bir yıl önce açık kapı uygulamasının başlatıldığı Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde artık kapı, duvar, randevu, bürokrasi hatta ve hatta artık belediye binası da yok. Makam odasını ilçenin merkezi konumundaki Adnan Menderes Meydanı’na taşıyan Başkan Mehmet Kanar, belediyeden önce vatandaşları ağırlıyor ve görüşüyor. ŞAŞKINIM...ŞAKA GİBİ…HELAL OLSUN… 100 yılı geride bırakan belediye tarihinde tüm ihalelerin artık canlı yayınlayarak ilke imza atan,  makam odası ve tüm birimlerde açık kapı uygulaması başlatan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar,  makam odasını ilçenin merkezi konumundaki Adnan Menderes Meydanı’na taşıyarak ulaşılabilir başkan ve şeffaf belediyecilik anlayışını da başka bir boyuta taşıdı. Bir yıllık görev süresine ilçenin çok uzun yıllardır bekleyen içme suyu, alt yapı, ulaşım, spor ve kültür merkezi, tarıma yönelik tarihi projelerin startını vererek başlayan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, özellikle sosyal belediyecilik ve şeffaf yönetim anlayışının en iyi örneklerini uygulayan belediyelerin başında geliyor.  Başkanı ilçenin merkezi konumundaki Adnan Menderes Meydanı’nda makam masasında çalışırken gören genci yaşlısı, kadını erkeği vatandaşlar ise duygularını ‘şaşkınız, şaka gibi ve helal olsun’ gibi kelimelerle ifade ediyor. İlçe genelinde yardıma muhtaç vatandaşlar için, market ve aşevi uygulaması başlatan Başkan Mehmet Kanar, sadece önümüzdeki haftalarda ihtiyaç sahiplerine 15 ton erzak ve binlerce hijyen malzemesi dağıtılacağını duyurdu.  Yaşlı, engelli ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların için ‘Biz geldik. Belediye Evinizde’ uygulaması başlatarak onları düzenli olarak evlerinde ziyaret eden belediye ekipler, pazar alışverişlerinde vatandaşlara yardımcı olup, onları evlerine bırakıyor. DÜNYANIN EN BÜYÜK VE ŞEFFAF MAKAM ODASI Ulaşılabilir başkan ve şeffaf belediyecilik anlayışını son uygulaması ile yeni bir boyuta taşıyan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı, aynı zamanda da dünyanın en büyük ve şeffaf makam odasına sahip olarak farklı bir ilki de gerçekleştirdi. Yoğun ilgi nedeniyle her vatandaşın talebini karşılıksız bırakmak istemeyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar, vatandaşları geri çevirmemek için toplantılarını ileri saatlere kaydırdı. Belediyeden çıkış saati en erken 21.00’lere ulaşan Başkan Mehmet Kanar, daha fazla kişiye zaman ayırmak için makam odasını meydana taşıdı. Vatandaşları burada ağırlayan, sohbet eden ve yardımcı olan Başkan Kanar, günlük işlerini aynı anda sürdürüyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin en güvenilir kamu kurumlarının başında geldiğine dikkat çeken Başkan Mehmet Kanar, gösterilen yoğun ilgi, sevgi ve güvenden dolayı tüm vatandaşlara teşekkür etti. (akbelediyeler.com)
Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, makam odasını ilçenin en işlek meydanına kurdu.

Bu aralar yolu Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne ya da ilçenin merkezi sayılan meydana düşenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bir yıl önce açık kapı uygulamasının başlatıldığı Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde artık kapı, duvar, randevu, bürokrasi hatta ve hatta artık belediye binası da yok. Makam odasını ilçenin merkezi konumundaki Adnan Menderes Meydanı’na taşıyan Başkan Mehmet Kanar, belediyeden önce vatandaşları ağırlıyor ve görüşüyor.

ŞAŞKINIM...ŞAKA GİBİ…HELAL OLSUN…

100 yılı geride bırakan belediye tarihinde tüm ihalelerin artık canlı yayınlayarak ilke imza atan,  makam odası ve tüm birimlerde açık kapı uygulaması başlatan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar,  makam odasını ilçenin merkezi konumundaki Adnan Menderes Meydanı’na taşıyarak ulaşılabilir başkan ve şeffaf belediyecilik anlayışını da başka bir boyuta taşıdı.

Bir yıllık görev süresine ilçenin çok uzun yıllardır bekleyen içme suyu, alt yapı, ulaşım, spor ve kültür merkezi, tarıma yönelik tarihi projelerin startını vererek başlayan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, özellikle sosyal belediyecilik ve şeffaf yönetim anlayışının en iyi örneklerini uygulayan belediyelerin başında geliyor.  Başkanı ilçenin merkezi konumundaki Adnan Menderes Meydanı’nda makam masasında çalışırken gören genci yaşlısı, kadını erkeği vatandaşlar ise duygularını ‘şaşkınız, şaka gibi ve helal olsun’ gibi kelimelerle ifade ediyor.

İlçe genelinde yardıma muhtaç vatandaşlar için, market ve aşevi uygulaması başlatan Başkan Mehmet Kanar, sadece önümüzdeki haftalarda ihtiyaç sahiplerine 15 ton erzak ve binlerce hijyen malzemesi dağıtılacağını duyurdu.  Yaşlı, engelli ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların için ‘Biz geldik. Belediye Evinizde’ uygulaması başlatarak onları düzenli olarak evlerinde ziyaret eden belediye ekipler, pazar alışverişlerinde vatandaşlara yardımcı olup, onları evlerine bırakıyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK VE ŞEFFAF MAKAM ODASI

Ulaşılabilir başkan ve şeffaf belediyecilik anlayışını son uygulaması ile yeni bir boyuta taşıyan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı, aynı zamanda da dünyanın en büyük ve şeffaf makam odasına sahip olarak farklı bir ilki de gerçekleştirdi. Yoğun ilgi nedeniyle her vatandaşın talebini karşılıksız bırakmak istemeyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar, vatandaşları geri çevirmemek için toplantılarını ileri saatlere kaydırdı. Belediyeden çıkış saati en erken 21.00’lere ulaşan Başkan Mehmet Kanar, daha fazla kişiye zaman ayırmak için makam odasını meydana taşıdı. Vatandaşları burada ağırlayan, sohbet eden ve yardımcı olan Başkan Kanar, günlük işlerini aynı anda sürdürüyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin en güvenilir kamu kurumlarının başında geldiğine dikkat çeken Başkan Mehmet Kanar, gösterilen yoğun ilgi, sevgi ve güvenden dolayı tüm vatandaşlara teşekkür etti.

(akbelediyeler.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.