İKİ PARTİ VARLIĞINI SÜRDÜREMEDİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2021 - 14:39, Güncelleme: 06.03.2021 - 14:39

İKİ PARTİ VARLIĞINI SÜRDÜREMEDİ

​​​​​​​Anayasa Mahkemesi Büyük Türkiye Partisi ile Engelsiz Türkiye Partisi'nin hukuki varlıklarının sona ermesine karar verdi.
AYM, Engelsiz Türkiye Partisi ile Türkiye Partisi'nin hukuki varlıklarının sona ermesine karar verdi. 12 Eylül'den sürecinden sonra kapatılan Adalet Partisi'nin siyasi mirasçısı olarak kurulan Büyük Türkiye Partisi'nin büyük kongresini Siyasi Partiler Kanunu'na uygun yapmadığı ve zorunlu organlarını oluşturmadığı kaydedildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, 2011'de kurulan ve  üst üste iki kez büyük kongresini gerçekleştirmeyen Engelsiz Türkiye Partisi'nin de kendiliğinden dağılma halinin ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona erdiğinin tespitine karar verilmesi ifadeleri yer aldı. (www.akbelediyeler.com)