GÜRPINAR'DA GURUR VE COŞKU BİR ARADA

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.04.2021 - 11:29, Güncelleme: 01.04.2021 - 11:29

GÜRPINAR'DA GURUR VE COŞKU BİR ARADA

​​​​​​​Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gürpınar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Tanış, mesajında, Gürpınar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü gururla, heyecanla ve coşkuyla kutladıklarını ifade etti. Şehit kanlarıyla sulayarak vatan yapılan bu topraklarda ebediyete kadar kardeşçe huzur içinde yaşamak için bu milletin çok ağır bedeller ödediğini kaydeden Başkan Tanış, mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Kutsallarını ve topraklarını korumak için tarih boyunca bedel ödemek zorunda bırakılan bu milletin, Gürpınar’da, Zeve'de, Çanakkale'de, Sakarya'da ve cennet vatanın herhangi bir köşesinde gözünü kırpmadan can verecek şehitleri bulunduğunu hesap edemeyen gafiller, tarihten ibret almamaktaki ısrarla zaman zaman aynı kalkışmalara yeltenmektedir. Bilinmelidir ki; bu topraklar boşuna şehit kanlarıyla sulanmamış, dağlarında nice 120'ler boş yere donarak şehit olmamış, analar evlatsız, evlatlar da babasız kalmamıştır.  Düşman kim olursa olsun, içeriden dışarıdan, nereden saldırırsa saldırsın, biz millet olarak inancımızdan aldığımız kudret, tarihimizden aldığımız ibret ve dört elle sarıldığımız birlik ve beraberliğimiz sayesinde Allah'ın da izniyle yenilmedik, yenilmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Gürpınarlı hemşerilerimin 1 Nisan Kurtuluş Günü’nü tebrik ediyor, bizlere bu coğrafyada gururla yaşama imkanı veren şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” (Kaynak: Gürpınar Belediyesi Basın Müdürlüğü)

(Kaynak: Gürpınar Belediyesi Basın Müdürlüğü)