GÜNÜN HABERİ ŞAHİNBEY'DEN

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2020 - 10:56, Güncelleme: 16.12.2020 - 10:56
 

GÜNÜN HABERİ ŞAHİNBEY'DEN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun hediye ettiği iş makinesiyle üretimde 'Ben de Varım' diyen Arife Çağlar aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Şahinbey Belediyesi'nin sosyal tesisinde aldığı mefruşat kursuyla hayatı değişen ev hanımlığından iş kadını olma yoluna giren Arife Çağlar, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun hediye ettiği dikiş makinesinden ürettiği el işlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Şahinbey Belediyesine ait 300 Evler Sosyal Tesisine önce çocuğunu anasınıfına sonrada kendisini mefruşat kursuna kayıt yaptıran ev hanımı Arife Çağlar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kendisine hediye ettiği dikiş makinası ile hayallerini yeniden kurdu. Evinin bir köşesini mini bir atölyeye dönüştüren Arife Çağlar’a; Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, sadece dikiş makinası değil, çekyat, çamaşır makinası ve evini ısıtabilmesi için soba da  hediye etti. AİLEME EKONOMİK KATKI SAĞLIYORUM Ev hanımı Arife Çağlar, meslek edindirme kursuna yazılıp hem kendisini geliştirmek hem de zamanını dolu dolu geçirmek istediğini belirterek, “Şahinbey Belediyesi 300 evler sosyal tesisindeki mefruşat kursu hayatımı değiştirdi. Tesisteki mefruşat kursunda aldığım eğitim ve Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun bana hediye ettiği dikişi makinası ile aile bütçeme katkıda bulunuyorum. Çocuklarımı büyütüyorum. Açık öğretim üzerinden de liseyi okumaya devam ediyorum.  Liseyi bitirmek üzereyim. Allah kısmet ederse usta öğretici belgesi alıp bunu meslek olarak yapmakta istiyorum. Öğrendiğim bu bilgileri başka kadınlara da aktarmak istiyorum” dedi. HAYALLERİM VAR Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun hediye ettiği dikiş makinesiyle evinde rahat rahat dikiş yapabildiğini ifade eden Arife Çağlar,  “Bir kadın olarak kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışıyorum. Ürettiğim el işlerini arkadaş çevreme satıyorum. Onlarda tanıdıklarını bana yönlendiriyor. Daha çok genç kızların çeyizleri için gerekli olan el işlerini dikiyorum. Allah kısmet ederse kendi iş yerimi de açmak istiyorum. Şahinbey’de yaşayan kadınlar zamanlarını iyi değerlendirsinler. Hiçbir şey olmasa bile bir iğne oyası işi yapsınlar. Belediyeye ait kurslara gelip kendilerini geliştirsinler.  Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ederim” diye konuştu. (Kaynak: Şahinbey Belediyesi Basın Müdürlüğü)
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun hediye ettiği iş makinesiyle üretimde 'Ben de Varım' diyen Arife Çağlar aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Şahinbey Belediyesi'nin sosyal tesisinde aldığı mefruşat kursuyla hayatı değişen ev hanımlığından iş kadını olma yoluna giren Arife Çağlar, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun hediye ettiği dikiş makinesinden ürettiği el işlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Şahinbey Belediyesine ait 300 Evler Sosyal Tesisine önce çocuğunu anasınıfına sonrada kendisini mefruşat kursuna kayıt yaptıran ev hanımı Arife Çağlar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kendisine hediye ettiği dikiş makinası ile hayallerini yeniden kurdu. Evinin bir köşesini mini bir atölyeye dönüştüren Arife Çağlar’a; Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, sadece dikiş makinası değil, çekyat, çamaşır makinası ve evini ısıtabilmesi için soba da  hediye etti.

AİLEME EKONOMİK KATKI SAĞLIYORUM

Ev hanımı Arife Çağlar, meslek edindirme kursuna yazılıp hem kendisini geliştirmek hem de zamanını dolu dolu geçirmek istediğini belirterek, “Şahinbey Belediyesi 300 evler sosyal tesisindeki mefruşat kursu hayatımı değiştirdi. Tesisteki mefruşat kursunda aldığım eğitim ve Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun bana hediye ettiği dikişi makinası ile aile bütçeme katkıda bulunuyorum. Çocuklarımı büyütüyorum. Açık öğretim üzerinden de liseyi okumaya devam ediyorum.  Liseyi bitirmek üzereyim. Allah kısmet ederse usta öğretici belgesi alıp bunu meslek olarak yapmakta istiyorum. Öğrendiğim bu bilgileri başka kadınlara da aktarmak istiyorum” dedi.

HAYALLERİM VAR

Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun hediye ettiği dikiş makinesiyle evinde rahat rahat dikiş yapabildiğini ifade eden Arife Çağlar,  “Bir kadın olarak kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışıyorum. Ürettiğim el işlerini arkadaş çevreme satıyorum. Onlarda tanıdıklarını bana yönlendiriyor. Daha çok genç kızların çeyizleri için gerekli olan el işlerini dikiyorum. Allah kısmet ederse kendi iş yerimi de açmak istiyorum. Şahinbey’de yaşayan kadınlar zamanlarını iyi değerlendirsinler. Hiçbir şey olmasa bile bir iğne oyası işi yapsınlar. Belediyeye ait kurslara gelip kendilerini geliştirsinler.  Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ederim” diye konuştu.

(Kaynak: Şahinbey Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.