GAZİANTEP'TE ÇİFTÇİYE DEV DESTEK

Büyükşehirler 25.04.2023 - 11:06

GAZİANTEP'TE ÇİFTÇİYE DEV DESTEK

​​​​​​​Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli’nde coğrafi işaretli yerel ürün fidelerinin dağıtımı yapıldı.
Oğuzeli Büyükşehir Belediyesi Parkı’nda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Karayılan, protokol üyeleri ve çiftçilerin katılımıyla yapılan 2 milyon fide dağıtım programıyla coğrafi işaretli kurulukların üretimine destek verilerek şehir ekonomisine katkı sağlanmasını amaçlıyor. Bahar dönemi ile beraber çiftçilerin fide taleplerini karşılamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı, yöresel ürünler olan Antep dolmalık patlıcanı, Nizip patlıcanı, Antep dolmalık biberi ve tarla domatesi fidesi desteği için ilçelerde çalışma yürüttü. Üretimde kalitenin artırılmasıyla üretici gelirinin maksimize edilmesinin hedeflendiği destekte yazlık sebzeler erken ilkbahar döneminde düşük sıcaklık riskinden korunacak, daha fazla ürünün alınması sağlanacak. Ak Belediyeler Medya Ajansı

Ak Belediyeler Medya Ajansı

Gaziantep HABERİ