FUTBOL KULÜPLERİNİN TERCİHİ AFYON OLUYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.09.2020 - 13:09, Güncelleme: 08.09.2020 - 13:09
 

FUTBOL KULÜPLERİNİN TERCİHİ AFYON OLUYOR

Afyonkarahisar Spor Kompleksi’nin hizmete girmesi ve mevcut termal otellerle birlikte spor turizminde büyük bir atılım yapan Afyonkarahisar, özellikle yaz kampı dönemlerinde birçok futbol kulübünün tercih ettiği şehir haline geldi.
Futbol kulüplerine konaklama anlamında büyük avantaj sağlayan bölgedeki termal otellerin yanı sıra yaz döneminde şehrin düşük nem oranına sahip olması da kulüplerin Afyonkarahisar'ı tercih etmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu yaz döneminde adeta patlama yapan Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nde, Türkiye'nin köklü kulüplerinin yanı sıra Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve yurt dışından gelen takımlarla birlikte 80'ye yakın kulüp yaz kampını Afyonkarahisar'da geçiriyor. Kamp yapan futbol takımlarının teknik adamları ve oyuncuları yaptıkları her açıklamada Afyonkarahisar'ın hazırlık kampı için son derece uygun bir il olduğunu dile getirerek, başta spor tesisleri olmak üzere konakladıkları otellerdeki hizmetlerden ve hava şartlarından son derece memnun olduklarını ifade ediyor. Güzel bir çalışma ortamı olduğuna dikkat çeken futbolcu ve teknik ekipler, kamp yaptıkları süreçte kendilerine destek olan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ettiler.  Birçok takım burayı tercih ettiğini söyleyen takımların ortak görüşü ise şöyle “Burayı tercih etme nedenimiz tesislerin güzel olması. Afyonkarahisar eski ve güzel bir şehir. Kamp için iklimi çok uygun. Türk futbolun böyle kamp merkezlerine ihtiyacı var. Gerek antrenman sahaları, gerekse bu sahaların otellere yakın olması  burayı cazip hale getiriyor.  Buradaki tesisler Türkiye’ye örnek. Açıkçası bu kadar  güzel ve imkanları olan bir tesis beklemiyorduk. Burada istediğimiz her şey var. Antalya, futbolda birçok kişi için kamp merkezi gibi düşünülebilir. Ama, Afyon’un imkanları Antalya’dan hiç de geri kalmaz. Tesisler son derece kullanışlı ve güzel. Kamp için Afyon’u düşünen birçok kulübü de tereddütsüz bu kadim şehre davet ediyoruz” dediler.
Afyonkarahisar Spor Kompleksi’nin hizmete girmesi ve mevcut termal otellerle birlikte spor turizminde büyük bir atılım yapan Afyonkarahisar, özellikle yaz kampı dönemlerinde birçok futbol kulübünün tercih ettiği şehir haline geldi.

Futbol kulüplerine konaklama anlamında büyük avantaj sağlayan bölgedeki termal otellerin yanı sıra yaz döneminde şehrin düşük nem oranına sahip olması da kulüplerin Afyonkarahisar'ı tercih etmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu yaz döneminde adeta patlama yapan Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nde, Türkiye'nin köklü kulüplerinin yanı sıra Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve yurt dışından gelen takımlarla birlikte 80'ye yakın kulüp yaz kampını Afyonkarahisar'da geçiriyor.

Kamp yapan futbol takımlarının teknik adamları ve oyuncuları yaptıkları her açıklamada Afyonkarahisar'ın hazırlık kampı için son derece uygun bir il olduğunu dile getirerek, başta spor tesisleri olmak üzere konakladıkları otellerdeki hizmetlerden ve hava şartlarından son derece memnun olduklarını ifade ediyor.

Güzel bir çalışma ortamı olduğuna dikkat çeken futbolcu ve teknik ekipler, kamp yaptıkları süreçte kendilerine destek olan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ettiler.  Birçok takım burayı tercih ettiğini söyleyen takımların ortak görüşü ise şöyle “Burayı tercih etme nedenimiz tesislerin güzel olması. Afyonkarahisar eski ve güzel bir şehir. Kamp için iklimi çok uygun. Türk futbolun böyle kamp merkezlerine ihtiyacı var. Gerek antrenman sahaları, gerekse bu sahaların otellere yakın olması  burayı cazip hale getiriyor.  Buradaki tesisler Türkiye’ye örnek. Açıkçası bu kadar  güzel ve imkanları olan bir tesis beklemiyorduk. Burada istediğimiz her şey var. Antalya, futbolda birçok kişi için kamp merkezi gibi düşünülebilir. Ama, Afyon’un imkanları Antalya’dan hiç de geri kalmaz. Tesisler son derece kullanışlı ve güzel. Kamp için Afyon’u düşünen birçok kulübü de tereddütsüz bu kadim şehre davet ediyoruz” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.