ELBİSTAN BELEDİYESİ ESNAFININ YANINDA

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2021 - 08:39, Güncelleme: 01.03.2021 - 08:39
 

ELBİSTAN BELEDİYESİ ESNAFININ YANINDA

​​​​​​​Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 'Online değil yerinde alışveriş' kampanyasının detaylarını esnafla paylaşarak görüşleri dinledi.
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yerel esnafa destek olmak amacıyla hayata geçirilen 'Online değil yerinde alışveriş' kampanyasının sahadaki işleyişiyle ilgili yöntem ve adımları görüşmek üzere esnaf buluşmalarının ilkini gerçekleştirdi. Kampanya lansmanıyla ilgili ilk toplantıyı, Dulkadiroğlu Caddesi'ndeki esnaflarla yapan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, "Bu zor günlerde yerel esnafımızla omuz omuza verip kent ekonomimize nefes aldırmak istiyoruz" dedi. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, pandemi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren yerel esnafa can suyu olmak amacıyla 'Online değil yerinde alışveriş' kampanyası başlattıklarını duyurmuş; bu çerçevede de ilk alışverişi kendisi yapmıştı. Başkan Gürbüz, kampanyanın öznesi olan esnafların fikirlerini almak amacıyla esnaf buluşmalarının startını Dulkadiroğlu Caddesi'ndeki esnaflarla verdi. Mükrime Hatun Kültürevi'ndeki esnaf buluşmasında, vatandaşı alışverişe yönlendirecek fikir ve öneriler konuşuldu. "ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ" Burada bir değerlendirme yapan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, esnaf dostu belediyeciliği en iyi şekilde uygulama gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Esnafların, kent ekonomisinin en önemli yapıtaşı olduğuna dikkati çeken Başkan Gürbüz, "Kentimize değer katan, istihdam sağlayan esnafımıza sahip çıkmanın tam zamanı" dedi. Esnaf dostu belediyeciliği en iyi şekilde yansıtmak istediklerinin altını çizen Başkan Gürbüz, şöyle devam etti: "Elbistan'da pandemi nedeniyle sıkıntı yaşayan esnaflarımıza hükümetimiz tarafından ciddi kolaylıklar sağlandı. Yerel idare olarak biz de kiracımız olan esnaflara elimizden gelen katkıyı sunduk. Ancak ne yaparsanız yapın bir şekilde ticaretin önünü açabilecek eylemleri vatandaşlarla gerçekleştirebiliyorsunuz. Bir çok esnafımız online satış yapamıyor ya da kurye hizmetlerini veremiyor. Bu durumdaki küçük esnafımızın desteklenmesi için yerinde ticarete yönlendirilmesi gerekiyor. Esnafımızın hayatta kalmasıyla ilgili tedbirler almak ve hayatı bir an önce normale dönüştürmek zorundayız. Şehrimizde vaka sayıları yok denecek kadar azalmış durumda. Hasta sayımız en son 3 olarak ifade edildi. Tedbiri elden bırakmadan pandeminin ticaret üzerindeki etkisini kaldırmamız gerekiyor." "EKONOMİDE BAHAR HAVASI OLUŞTURACAĞIZ" Kent ekonomisinde bir bahar havası oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, "Bu çerçevede esnafımızın da indirim günleri yaparak esnafımızı alışverişe yönlendirmelerini bekliyoruz. Bunu yaparsak vatandaşımızın da beklentilerini karşılamış hem pazarı açmış hem de ticaretteki kısıtlamayı hafifletmiş olacağız. Bahar aylarına yaklaşıyoruz. Kent ekonomisinde de indirim günleri ya da indirim sokağı adı altında çalışmalar yaparak bir bahar havası oluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu. (Kaynak: Elbistan Belediyesi Basın Müdürlüğü)
​​​​​​​Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 'Online değil yerinde alışveriş' kampanyasının detaylarını esnafla paylaşarak görüşleri dinledi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yerel esnafa destek olmak amacıyla hayata geçirilen 'Online değil yerinde alışveriş' kampanyasının sahadaki işleyişiyle ilgili yöntem ve adımları görüşmek üzere esnaf buluşmalarının ilkini gerçekleştirdi. Kampanya lansmanıyla ilgili ilk toplantıyı, Dulkadiroğlu Caddesi'ndeki esnaflarla yapan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, "Bu zor günlerde yerel esnafımızla omuz omuza verip kent ekonomimize nefes aldırmak istiyoruz" dedi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, pandemi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren yerel esnafa can suyu olmak amacıyla 'Online değil yerinde alışveriş' kampanyası başlattıklarını duyurmuş; bu çerçevede de ilk alışverişi kendisi yapmıştı. Başkan Gürbüz, kampanyanın öznesi olan esnafların fikirlerini almak amacıyla esnaf buluşmalarının startını Dulkadiroğlu Caddesi'ndeki esnaflarla verdi. Mükrime Hatun Kültürevi'ndeki esnaf buluşmasında, vatandaşı alışverişe yönlendirecek fikir ve öneriler konuşuldu.

"ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Burada bir değerlendirme yapan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, esnaf dostu belediyeciliği en iyi şekilde uygulama gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Esnafların, kent ekonomisinin en önemli yapıtaşı olduğuna dikkati çeken Başkan Gürbüz, "Kentimize değer katan, istihdam sağlayan esnafımıza sahip çıkmanın tam zamanı" dedi. Esnaf dostu belediyeciliği en iyi şekilde yansıtmak istediklerinin altını çizen Başkan Gürbüz, şöyle devam etti: "Elbistan'da pandemi nedeniyle sıkıntı yaşayan esnaflarımıza hükümetimiz tarafından ciddi kolaylıklar sağlandı. Yerel idare olarak biz de kiracımız olan esnaflara elimizden gelen katkıyı sunduk. Ancak ne yaparsanız yapın bir şekilde ticaretin önünü açabilecek eylemleri vatandaşlarla gerçekleştirebiliyorsunuz. Bir çok esnafımız online satış yapamıyor ya da kurye hizmetlerini veremiyor. Bu durumdaki küçük esnafımızın desteklenmesi için yerinde ticarete yönlendirilmesi gerekiyor. Esnafımızın hayatta kalmasıyla ilgili tedbirler almak ve hayatı bir an önce normale dönüştürmek zorundayız. Şehrimizde vaka sayıları yok denecek kadar azalmış durumda. Hasta sayımız en son 3 olarak ifade edildi. Tedbiri elden bırakmadan pandeminin ticaret üzerindeki etkisini kaldırmamız gerekiyor."

"EKONOMİDE BAHAR HAVASI OLUŞTURACAĞIZ"

Kent ekonomisinde bir bahar havası oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, "Bu çerçevede esnafımızın da indirim günleri yaparak esnafımızı alışverişe yönlendirmelerini bekliyoruz. Bunu yaparsak vatandaşımızın da beklentilerini karşılamış hem pazarı açmış hem de ticaretteki kısıtlamayı hafifletmiş olacağız. Bahar aylarına yaklaşıyoruz. Kent ekonomisinde de indirim günleri ya da indirim sokağı adı altında çalışmalar yaparak bir bahar havası oluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

(Kaynak: Elbistan Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.