ELAZIĞ’DA ZABITA BAYRAM DENETİMİNDE

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.07.2020 - 11:42, Güncelleme: 30.07.2020 - 11:42

ELAZIĞ’DA ZABITA BAYRAM DENETİMİNDE

​​​​​​​Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi gıda üretimi ve satışının yapıldığı işyerlerine yönelik bir dizi denetim gerçekleştirdi.
Bu kapsamda kapalı çarşı esnafı başta olmak üzere il genelinde tatlı, şekerleme, pasta ve unlu mamul satışının yapıldığı noktaları denetleyen ekipler, özellikle maske, eldiven, sosyal izolasyonu temin ve fiziki mesafeyi koruma hususunda yetersiz önlem alan esnaf ve işyeri sahiplerine uyarılarda bulundular.    KURBAN SATIŞ VE KESİM NOKTALARINA HİJYEN DENETİMİ Ekipler ayrıca kurban satış ve kesim alanlarını denetleyerek maske ve eldiven kullanma hususunda vatandaşı dikkatli davranmaya davet etti. Vatandaşın sağlık koşullarına uygun bir ortamda kurbanlıklarını temin edebilmeleri için denetimlerini sıklaştıran ekipler, bayram süresince kontrollerinin süreceğini belirttiler. Halk sağlığının korunması için alınan önlemlerin yanı sıra çevrede oluşabilecek kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla da belirlenen noktalar haricinde kurban kesimine izin vermeyecek.

KURBAN SATIŞ VE KESİM NOKTALARINA HİJYEN DENETİMİ