ELAZIĞ'DA O PROJEDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.08.2020 - 00:35, Güncelleme: 14.08.2020 - 00:35

ELAZIĞ'DA O PROJEDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve engelli vatandaşların sosyal yaşamlarına katkı sunmak amacıyla hayata geçirilecek Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor.
Bu kapsamda 1298,53 m² alan üzerine inşa edilen yaşam merkezinin temel beton döküm çalışmaları tamamlandı. Bodrum kat kalıp/demir imalatı ise devam ediyor.  ÖNÜMÜZDEKİ YIL HİZMETTE İzzetpaşa Mahallesi Şehit Yüzbaşı Tahir Caddesi ile Mehmetçik Sokak kesişimin de bulunan (eski Çağrı Tıp Merkezi yeri) ve 6175 m² kullanım alanına sahip Engelsiz Yaşam Merkezi, 2021 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete sunulması hedefleniyor. Sosyal donatı alanları ve eğitim aktiviteleriyle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde; YAŞAM MERKEZİ'NDE NELER VAR?  25 araçlık otopark, 100 Kişilik Sinema Salonu, 2 adet çok amaçlı oda, 80 kişilik eğitim ve konferans salonları, mescitler, kütüphane ve okuma salonları, acil müdahale odası, toplantı odaları, 5 adet bilgisayar odası, müzik atölyesi, yağlı boya atölyesi, resim atölyesi, satranç odası, İşaret Dili ve Eğitim Odaları, 4 adet oyun odası, psikolojik danışma servisi, birim sorumlu odaları, 22 adet idari birim odası, 15 adet derslik, 7 adet danışman odası, 7 adet aile eğitim odası, 2 adet kantin, çay ocağı-mutfaklar, personel odaları, arşivler, depolar, EBEGEM birimleri, ADEM Birimleri ve gençlik merkezi birimleri yer alacak.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL HİZMETTE

YAŞAM MERKEZİ'NDE NELER VAR?