ELAZIĞ'DA KENT-KÖY PROJESİNDE SONA DOĞRU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2020 - 00:26, Güncelleme: 13.08.2020 - 00:26

ELAZIĞ'DA KENT-KÖY PROJESİNDE SONA DOĞRU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve yapım çalışmaları hızla sürdürülen ‘Kent-Köy Projesi’nin %80’i tamamlandı.
Elazığ Belediyesi’nin, çocukların doğal yaşamı tanıması, köy hayatını daha yakından bilmesi ve kültürünü özümsemesi amacıyla hayata geçirdiği “Kent-Köy Projesi” inşaatı, Çaydaçıra Mahallesi TOKİ 1. Etap Konutları arkasında hızla yükselmeye devam ediyor. EYLÜL AYI SONUNDA HİZMETE HAZIR Şehrin yoğun ve gürültülü yaşam koşulları arasına sıkışmış çocukları organik tarım ve köy ürünleri ile daha yakından tanıştırmak amacıyla hayata geçirilecek projenin Eylül ayı sonuna kadar tamamlanarak hizmete sunulması hedefleniyor. 45.000 metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve tarih temalı Osmanlı, Selçuklu, Orhun ve Cumhuriyet giriş kapılarının yer aldığı proje tamamlandıktan sonra içerisinde çocuk eğitim ve aktivite noktaları, meyve bahçeleri, köy çeşmesi, yel değirmeni, su değirmeni, köy kahvesi, organik ürün marketi, çiftlik alanı, kondisyon alanı, bisiklet parkuru, yürüyüş alanları mescit ve otopark yer alacak.

EYLÜL AYI SONUNDA HİZMETE HAZIR