CANİKLİ'DEN EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.09.2020 - 11:34, Güncelleme: 01.09.2020 - 11:34
 

CANİKLİ'DEN EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

​​​​​​​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli "Türkiye'de koro halinde sokağa çıkma yasağını ve olağanüstü hal ilan edilmesini savunanların bugün yüzde 9,9'luk daralmayı eleştirmelerini anlamak mümkün değil" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, yılın ikinci çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) verilerine ilişkin, sosyal medya hesabı Twitter'dan değerlendirmelerde bulundu. Canikli, yaptığı değerlendirmede, ikinci çeyrekteki yüzde 9,9'luk daralmanın beklenen bir sonuç olduğunu belirtti. İkinci çeyrekteki ekonomik daralmanın salgının en kritik sürecinde alınan ve ekonomik faaliyetleri kısıtlayan tedbirlerin doğal yansıması olduğunu vurgulayan Canikli, şunları kaydetti: "Zaten 2020'nin tamamı için Türkiye ekonomisinin yüzde 3,6 ile yüzde 5 arasında daralma yaşayacağı tahmin ediliyordu. En ilginç olanı o dönemde tüm Türkiye'de koro halinde sokağa çıkma yasağını ve olağanüstü hal ilan edilmesini savunanların bugün yüzde 9,9'luk daralmayı eleştirmelerini anlamak mümkün değil. Eğer, pandemi tedbirleri onların istediği gibi uygulanmış olsaydı ekonomideki daralma en az yüzde 50 olurdu. Hem ekonomik faaliyetler tamamen durdurulmadığı gerekçesiyle pandemiyle etkin mücadele edilmediğini söyleyeceksin, eleştireceksin hem de yüzde 9,9'luk daralma için ekonomi yönetimine saldıracaksın. Ne yaman çelişkidir bu. Edep yahu." (Kaynak: www.akparti.org.tr)
​​​​​​​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli "Türkiye'de koro halinde sokağa çıkma yasağını ve olağanüstü hal ilan edilmesini savunanların bugün yüzde 9,9'luk daralmayı eleştirmelerini anlamak mümkün değil" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, yılın ikinci çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) verilerine ilişkin, sosyal medya hesabı Twitter'dan değerlendirmelerde bulundu. Canikli, yaptığı değerlendirmede, ikinci çeyrekteki yüzde 9,9'luk daralmanın beklenen bir sonuç olduğunu belirtti. İkinci çeyrekteki ekonomik daralmanın salgının en kritik sürecinde alınan ve ekonomik faaliyetleri kısıtlayan tedbirlerin doğal yansıması olduğunu vurgulayan Canikli, şunları kaydetti: "Zaten 2020'nin tamamı için Türkiye ekonomisinin yüzde 3,6 ile yüzde 5 arasında daralma yaşayacağı tahmin ediliyordu. En ilginç olanı o dönemde tüm Türkiye'de koro halinde sokağa çıkma yasağını ve olağanüstü hal ilan edilmesini savunanların bugün yüzde 9,9'luk daralmayı eleştirmelerini anlamak mümkün değil. Eğer, pandemi tedbirleri onların istediği gibi uygulanmış olsaydı ekonomideki daralma en az yüzde 50 olurdu.

Hem ekonomik faaliyetler tamamen durdurulmadığı gerekçesiyle pandemiyle etkin mücadele edilmediğini söyleyeceksin, eleştireceksin hem de yüzde 9,9'luk daralma için ekonomi yönetimine saldıracaksın. Ne yaman çelişkidir bu. Edep yahu."

(Kaynak: www.akparti.org.tr)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.