BİNGÖL'DE YEŞİL ATAĞI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.08.2020 - 01:55, Güncelleme: 02.08.2020 - 01:55
 

BİNGÖL'DE YEŞİL ATAĞI

Bingöl Belediyesi, kent iklimine uygun ürettiği 150 bin mevsimlik bitkiyi toprakla buluşturuyor.
Bingöl Belediyesi, bu yıl 150 bin mevsimlik bitki üreterek, şehrin muhtelif alanlarına ekti. Kentin iklimine uygun bitki ve fidan yetiştiren belediye, yaptığı çalışmalarla çiçek ve ağaç ithalinin de önüne geçti. Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce fidanlık alanda yürütülen çalışmalar kapsamında 150 bin mevsimlik bitki ile 5 bin fidan üretildi. Yıl içerisinde kavşak, orta refüj ve kentin yeşil alanlarına ekilen mevsimlik bitkiler, kenti adeta çiçek bahçesine dönüştürdü. “DAHA YEŞİL BİR BİNGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ” Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Volkan Aybek, çalışmalara dair yaptığı açıklamada, kentin bitki ve fidan ihtiyacını karşılamak için serada üretimlerin devam ettiğini söyledi. ‘Daha yeşil bir Bingöl’ sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Aybek, “İlimizin iklimine uygun çiçek, bitki ve fidanları seramızda üreterek, sahada kullanıyoruz. Bu yıl Sardunya, Petunya, Tagates, Dahlia, Horoz İbiği başta olmak üzere farklı türlerde 150 bin mevsimlik bitki üreterek, Çapakçur Viyadüğü, orta refüjler, kavşak noktaları ile yeşil alanlarımızda ekimini gerçekleştirdik. 5 bin ağaç fidanımızın da üretimi devam ediyor, onları da sahada yaptığımız çalışmalarda belirlediğimiz alanlarda toprakla buluşturacağız” dedi. Kentin park ve yeşil alanlarındaki mevsimlik çiçek, ağaç, çalı ve bitki ihtiyacının fidanlık alanda üretilen ürünlerle karşılanmasıyla belediye bütçesinden tasarruf sağladığını belirten Aybek, şunları söyledi: “Kısa vadede ürettiğimiz bitkilerle dışarıdan ithalin önüne geçiyoruz. Uzun vade çalışmalarımızla fidanlıktaki çalışmalarımızı genişleterek, dışarıya bitki satmaya hazır hale geleceğiz İnşallah.” “PARKLARIMIZI KORUYALIM” Kent genelinde bulunan park ve yeşil alanların bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini belriten Aybek, parklardaki tahribatlara da dikkat çekti. Halkın ortak değeri olan parkların elbirliğiyle korunabileceğini vurgulayan Aybek, şunları söyledi: “Bazı duyarsız çevreler ile vandallar parklarımızı tahrip etmekden geri durmasa da kurduğumuz mobil ekiplerle ilimiz genelinde tüm parklarımızın bakım ve onarımlarını düzenli bir şekilde sürdürüyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz park ve yeşil alanlara sahip çıkmaları ve bilinçsiz çevrelere fırsat verilmemeleridir. Ortak değerlerimizi koruyup kollayan tüm vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.” (www.akbelediyeler.com)
Bingöl Belediyesi, kent iklimine uygun ürettiği 150 bin mevsimlik bitkiyi toprakla buluşturuyor.

Bingöl Belediyesi, bu yıl 150 bin mevsimlik bitki üreterek, şehrin muhtelif alanlarına ekti. Kentin iklimine uygun bitki ve fidan yetiştiren belediye, yaptığı çalışmalarla çiçek ve ağaç ithalinin de önüne geçti. Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce fidanlık alanda yürütülen çalışmalar kapsamında 150 bin mevsimlik bitki ile 5 bin fidan üretildi. Yıl içerisinde kavşak, orta refüj ve kentin yeşil alanlarına ekilen mevsimlik bitkiler, kenti adeta çiçek bahçesine dönüştürdü.

“DAHA YEŞİL BİR BİNGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Volkan Aybek, çalışmalara dair yaptığı açıklamada, kentin bitki ve fidan ihtiyacını karşılamak için serada üretimlerin devam ettiğini söyledi.

‘Daha yeşil bir Bingöl’ sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Aybek, “İlimizin iklimine uygun çiçek, bitki ve fidanları seramızda üreterek, sahada kullanıyoruz. Bu yıl Sardunya, Petunya, Tagates, Dahlia, Horoz İbiği başta olmak üzere farklı türlerde 150 bin mevsimlik bitki üreterek, Çapakçur Viyadüğü, orta refüjler, kavşak noktaları ile yeşil alanlarımızda ekimini gerçekleştirdik. 5 bin ağaç fidanımızın da üretimi devam ediyor, onları da sahada yaptığımız çalışmalarda belirlediğimiz alanlarda toprakla buluşturacağız” dedi.

Kentin park ve yeşil alanlarındaki mevsimlik çiçek, ağaç, çalı ve bitki ihtiyacının fidanlık alanda üretilen ürünlerle karşılanmasıyla belediye bütçesinden tasarruf sağladığını belirten Aybek, şunları söyledi: “Kısa vadede ürettiğimiz bitkilerle dışarıdan ithalin önüne geçiyoruz. Uzun vade çalışmalarımızla fidanlıktaki çalışmalarımızı genişleterek, dışarıya bitki satmaya hazır hale geleceğiz İnşallah.”

“PARKLARIMIZI KORUYALIM”

Kent genelinde bulunan park ve yeşil alanların bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini belriten Aybek, parklardaki tahribatlara da dikkat çekti.

Halkın ortak değeri olan parkların elbirliğiyle korunabileceğini vurgulayan Aybek, şunları söyledi: “Bazı duyarsız çevreler ile vandallar parklarımızı tahrip etmekden geri durmasa da kurduğumuz mobil ekiplerle ilimiz genelinde tüm parklarımızın bakım ve onarımlarını düzenli bir şekilde sürdürüyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz park ve yeşil alanlara sahip çıkmaları ve bilinçsiz çevrelere fırsat verilmemeleridir. Ortak değerlerimizi koruyup kollayan tüm vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.”

(www.akbelediyeler.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.