Bingöl'de sessizlik algıyı da beraberinde getiriyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.10.2020 - 10:20, Güncelleme: 26.10.2020 - 10:20
 

Bingöl'de sessizlik algıyı da beraberinde getiriyor

​​​​​​​Bingöl Belediyesi'nin "Belediye İş Hanı ihalesi ile ilgili 20 milyon TL'ye varan zarar" iddialarını ulusal medyadan öğrenen Bingöllüler, yerel yönetimin konuya açıklama yapmamasından yana eleştirilerini yükseltiyor.  
Başkent Ankara'da muhalefet partilerinin Meclise soru önergesi olarak getirdiği ve ulusal medyaya da yansıyan haberlere göre Bingöl Belediyesi 20 milyon liraya varan rakamlarla zarar ettirildi. İddialara göre süreç 2006 yılında Belediye ait iş hanının 5 milyon lirayı aşan bir fiyatla satılmasıyla başladı. 2013 yılında ihale reddine yönelik açılan davalar ve süre gelen dönem içerisinde Belediye İş Hanı ihalesine ödenen anaparanın yasal faizi ve dava masrafları belediyeye toplamda 26 milyon TL’ye mal olduğu gibi davalar sonuçlanarak karara bağlandı. Bingöl Belediyesi’ne ait Genç Caddesi’nde bulunan ve 91 iş yerinin bulunduğu iş hanı kiracılarının ihale iptali talebiyle ve 1 milyon TL üzerindeki dava masraflarının da Bingöl Belediyesinin ödemesine hükmedilmesinin ardından olay adeta içinden çıkılmaz bir duruma gelmiş ve yaşananlar Bingöl halkı tarafından tepki ile karşılanmıştı. BİNGÖL HALKI AÇIKLAMA BEKLİYOR Konu ile ilgili yine bazı iddialara göre zararın önceki belediye yöneticileri tarafından ödenmesi istenirken, Bingöl Halkı konu ile ilgili mevcut yerel yönetimin de halkı bilgilendirici açıklama yapmasını bekliyor. AK Belediyeler Medya Ailesine ulaşan Bingöllü vatandaşlar mevcut belediye yönetiminin konu ile ilgili vatandaşları bilgilendirecek açıklamalar yapması gerektiğini belirterek; gelişmeleri ulusal medyadan iddialar üzerine öğrenmelerinin doğru olmadığını dile getiriyor. Eleştiriler üzerine Bingöl Belediyesi'nin vatandaşı bilgilendirici bir açıklama yapıp yapmayacağı merakla beklenirken, iddialar üzerine oluşan algının Bingöl'deki sorunu yerel yönetim bazında daha da içinden çıkılmaz bir duruma getireceğine kesin gözüyle bakılıyor. (www.akbelediyeler.com)
​​​​​​​Bingöl Belediyesi'nin "Belediye İş Hanı ihalesi ile ilgili 20 milyon TL'ye varan zarar" iddialarını ulusal medyadan öğrenen Bingöllüler, yerel yönetimin konuya açıklama yapmamasından yana eleştirilerini yükseltiyor.  

Başkent Ankara'da muhalefet partilerinin Meclise soru önergesi olarak getirdiği ve ulusal medyaya da yansıyan haberlere göre Bingöl Belediyesi 20 milyon liraya varan rakamlarla zarar ettirildi. İddialara göre süreç 2006 yılında Belediye ait iş hanının 5 milyon lirayı aşan bir fiyatla satılmasıyla başladı. 2013 yılında ihale reddine yönelik açılan davalar ve süre gelen dönem içerisinde Belediye İş Hanı ihalesine ödenen anaparanın yasal faizi ve dava masrafları belediyeye toplamda 26 milyon TL’ye mal olduğu gibi davalar sonuçlanarak karara bağlandı.

Bingöl Belediyesi’ne ait Genç Caddesi’nde bulunan ve 91 iş yerinin bulunduğu iş hanı kiracılarının ihale iptali talebiyle ve 1 milyon TL üzerindeki dava masraflarının da Bingöl Belediyesinin ödemesine hükmedilmesinin ardından olay adeta içinden çıkılmaz bir duruma gelmiş ve yaşananlar Bingöl halkı tarafından tepki ile karşılanmıştı.

BİNGÖL HALKI AÇIKLAMA BEKLİYOR

Konu ile ilgili yine bazı iddialara göre zararın önceki belediye yöneticileri tarafından ödenmesi istenirken, Bingöl Halkı konu ile ilgili mevcut yerel yönetimin de halkı bilgilendirici açıklama yapmasını bekliyor. AK Belediyeler Medya Ailesine ulaşan Bingöllü vatandaşlar mevcut belediye yönetiminin konu ile ilgili vatandaşları bilgilendirecek açıklamalar yapması gerektiğini belirterek; gelişmeleri ulusal medyadan iddialar üzerine öğrenmelerinin doğru olmadığını dile getiriyor.

Eleştiriler üzerine Bingöl Belediyesi'nin vatandaşı bilgilendirici bir açıklama yapıp yapmayacağı merakla beklenirken, iddialar üzerine oluşan algının Bingöl'deki sorunu yerel yönetim bazında daha da içinden çıkılmaz bir duruma getireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

(www.akbelediyeler.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.