Başkan Yılmaz'dan 24 Kasım Mesajı

Teşkilatlar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2020 - 14:09, Güncelleme: 24.11.2020 - 14:09
 

Başkan Yılmaz'dan 24 Kasım Mesajı

​​​​​​​Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Yücel Yılmaz'ın mesajı şöyle: “Saygıdeğer Öğretmenlerimiz, Değerli Hemşehrilerim, 24 Kasım 1928, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bakanlar Kurulu kararıyla kendisine verilen “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği tarihtir. Atatürk’ün 100. Doğum yıl dönümü olan 1981 yılından bugüne her 24 Kasım’da, O’nun Başöğretmen oluşu ve Öğretmenler Günü kutlanmaktadır. İnsanoğlu her zaman merak duygusu ve öğrenme isteğiyle var olmuştur. Bu durum insanı kendini geliştirmeye, buluşlar ortaya koymaya ve dünyayı inşa etmeye teşvik etmiştir. İnsanı diğer varlıklardan ayıran bu en önemli özelliği sebebiyle öğretmenlik mesleğinin geçmişi insanlık tarihi kadar eski ve köklüdür. Öğretmenlik insanoğlunun doğumundan ölümüne hayatının her safhasında yer etmesiyle ve tarihin akışını değiştirebilecek güçte olmasıyla da en etkili meslektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüyle tarihi insanlık kadar eski bu güzel mesleğe ayrı bir önem atfedilmiş, yarın ülkemizi ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bugün öğretmenlerimize emanet edilmesinin önemine vurgu yapılmıştır. Aydınlık ve güzel bir gelecek geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yarınlar için iyi yetiştirilmesiyle mümkündür. Çocuklarımızın doğru bir karakterle yetiştirilip faydalı işler yapmaya yönlendirilmesi; onların milli ve manevi değerlere bağlı, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan, aklın, çağın ve bilimin gereklerine sıkı sıkıya sarılarak çalışmalarının sağlanması eğitim ordumuzun kıymetli mensupları öğretmenlerimizin büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışmaları sonucunda ortaya çıkmaktadır. Kıymetli Öğretmenlerimiz: Sizler, yeni neslin yetiştirilmesi ve aydınlık geleceğin inşa edilmesi gibi kutsal bir görev üstlenmektesiniz. Ortaya koyduğunuz emek ve özveri her şeyin üstündedir. “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” anlayışının temsilcileri olarak sizlere çok şey borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanın verilişinin 92. Yıldönümünü kutluyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”  
​​​​​​​Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yücel Yılmaz'ın mesajı şöyle: “Saygıdeğer Öğretmenlerimiz, Değerli Hemşehrilerim, 24 Kasım 1928, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bakanlar Kurulu kararıyla kendisine verilen “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği tarihtir. Atatürk’ün 100. Doğum yıl dönümü olan 1981 yılından bugüne her 24 Kasım’da, O’nun Başöğretmen oluşu ve Öğretmenler Günü kutlanmaktadır.

İnsanoğlu her zaman merak duygusu ve öğrenme isteğiyle var olmuştur. Bu durum insanı kendini geliştirmeye, buluşlar ortaya koymaya ve dünyayı inşa etmeye teşvik etmiştir. İnsanı diğer varlıklardan ayıran bu en önemli özelliği sebebiyle öğretmenlik mesleğinin geçmişi insanlık tarihi kadar eski ve köklüdür. Öğretmenlik insanoğlunun doğumundan ölümüne hayatının her safhasında yer etmesiyle ve tarihin akışını değiştirebilecek güçte olmasıyla da en etkili meslektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüyle tarihi insanlık kadar eski bu güzel mesleğe ayrı bir önem atfedilmiş, yarın ülkemizi ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bugün öğretmenlerimize emanet edilmesinin önemine vurgu yapılmıştır. Aydınlık ve güzel bir gelecek geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yarınlar için iyi yetiştirilmesiyle mümkündür. Çocuklarımızın doğru bir karakterle yetiştirilip faydalı işler yapmaya yönlendirilmesi; onların milli ve manevi değerlere bağlı, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan, aklın, çağın ve bilimin gereklerine sıkı sıkıya sarılarak çalışmalarının sağlanması eğitim ordumuzun kıymetli mensupları öğretmenlerimizin büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışmaları sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Kıymetli Öğretmenlerimiz: Sizler, yeni neslin yetiştirilmesi ve aydınlık geleceğin inşa edilmesi gibi kutsal bir görev üstlenmektesiniz. Ortaya koyduğunuz emek ve özveri her şeyin üstündedir. “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” anlayışının temsilcileri olarak sizlere çok şey borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanın verilişinin 92. Yıldönümünü kutluyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.