BAŞKAN KILINÇ'DAN 3 ARALIK MESAJI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.12.2020 - 15:02, Güncelleme: 02.12.2020 - 15:02
 

BAŞKAN KILINÇ'DAN 3 ARALIK MESAJI

​​​​​​​Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, her yıl 3 Aralık tarihinde kutlanan Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Adıyaman Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Engelli bireylerin sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunların tüm insanlığın sorunu olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, “Engelli bireyler hoşgörü, saygı ve sevginin güçlü olduğu ülkelerde engelleri daha kolay aşmaktadır. Dünyada bu örneğe en yakın ülkelerden birisi de Türkiye’dir. Topluma karşı sorumluluk almış biz idarecilerin çalışmalarında engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapmamız temel ilkemiz olmalıdır. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar da bu ilke doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye de devam ediyoruz. Diğer hizmet alanlarımızda olduğu gibi engelli vatandaşlarımıza karşı yürüttüğümüz hizmetlerde de onların yüzünün gülmesi ve hizmeti zamanında almaları için azami gayretin içerisinde olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu konuda belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızdan da sık sık engelli vatandaşlarımıza karşı pozitif ayrımcılık yapıp daha duyarlı davranmaları konusunda hassas davranmalarını istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki; Engelliye saygı ve hizmet, insanlığa saygı ve hizmettir” dedi. Sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen engelli vatandaşların her alanda ‘Engelli olmak üretime engel değildir, yeter ki fırsat verilsin’ anlayışıyla destek olduklarını da sözlerine ekleyen Başkanımız, mesajını şöyle tamamladı: “Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için yalnızca devlet yada belediyeler değil, herkes ve her kesim üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Dünya ve ülkemiz önemli bir süreçten geçmektedir. Pandemi döneminde yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız gibi engelli kardeşlerimizde sağlıklarına dikkat etmelidir. Temennimiz bu sürecin kısa zamanda geçmesi ve engelli vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam etmemizdir. Özellikle ilimizdeki engelli vatandaşlarımızın çok faydalandığı ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’mizdeki faaliyetlerimizi artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu vesileyle engelli kardeşlerimizin sadece 3 Aralık tarihinde kutlanan Dünya Engelliler Günü’nde hatırlanmamasının altını çiziyor, tüm engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin günlerini en kalbi duygularla kutluyorum.” (Kaynak: Adıyaman Belediyesi Basın Müdürlüğü)
​​​​​​​Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, her yıl 3 Aralık tarihinde kutlanan Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Adıyaman Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Engelli bireylerin sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunların tüm insanlığın sorunu olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, “Engelli bireyler hoşgörü, saygı ve sevginin güçlü olduğu ülkelerde engelleri daha kolay aşmaktadır. Dünyada bu örneğe en yakın ülkelerden birisi de Türkiye’dir. Topluma karşı sorumluluk almış biz idarecilerin çalışmalarında engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapmamız temel ilkemiz olmalıdır. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar da bu ilke doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye de devam ediyoruz. Diğer hizmet alanlarımızda olduğu gibi engelli vatandaşlarımıza karşı yürüttüğümüz hizmetlerde de onların yüzünün gülmesi ve hizmeti zamanında almaları için azami gayretin içerisinde olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu konuda belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızdan da sık sık engelli vatandaşlarımıza karşı pozitif ayrımcılık yapıp daha duyarlı davranmaları konusunda hassas davranmalarını istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki; Engelliye saygı ve hizmet, insanlığa saygı ve hizmettir” dedi.

Sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen engelli vatandaşların her alanda ‘Engelli olmak üretime engel değildir, yeter ki fırsat verilsin’ anlayışıyla destek olduklarını da sözlerine ekleyen Başkanımız, mesajını şöyle tamamladı: “Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için yalnızca devlet yada belediyeler değil, herkes ve her kesim üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Dünya ve ülkemiz önemli bir süreçten geçmektedir. Pandemi döneminde yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız gibi engelli kardeşlerimizde sağlıklarına dikkat etmelidir. Temennimiz bu sürecin kısa zamanda geçmesi ve engelli vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam etmemizdir. Özellikle ilimizdeki engelli vatandaşlarımızın çok faydalandığı ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’mizdeki faaliyetlerimizi artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu vesileyle engelli kardeşlerimizin sadece 3 Aralık tarihinde kutlanan Dünya Engelliler Günü’nde hatırlanmamasının altını çiziyor, tüm engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin günlerini en kalbi duygularla kutluyorum.”

(Kaynak: Adıyaman Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.