Başkan Dinçer'den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.12.2020 - 15:32, Güncelleme: 02.12.2020 - 15:32
 

Başkan Dinçer'den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Aksaray Belediye Başkanı Evren "Sosyal Belediyecilik anlayışı ile engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız" dedi.
Belediye Başkanı Evren Dinçer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Dinçer mesajında engellilerin toplumsal yaşamdan diğer bireylerle eşit faydalanması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Aksaray Belediyesinin engelli bireylere sosyal hayat içerisindeki katılımlarını artırmak, toplum içerisinde etkin rol kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla birçok sosyal projeler başlatarak öncülük ettiğini belirtti. Engelli olan bireylerin yaşama sevincini kaybetmeden mutlu bir hayat sürmeleri için çalışmak, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımız arasında yer aldığını belirten Başkan Dinçer, “Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bizler yerel yönetimler olarak engelli bireylerimizin her zaman yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezimiz sayesinde şehrimizdeki 12 engelli derneklerini bir araya topladık. Onlara çok güzel bir bina tahsis ettik. Bu binada çeşitli aktiviteler ve eğitim kursları düzenlenebiliyor. Engelli vatandaşlarımızın iletişimini güçlendirebilmek adına pandemi öncesinde işaret dili kursları düzenledik. Kaldırımlarda, cadde ve bulvarlarda engellilerimize kolay ve güvenli ulaşım imkânı sunabilmek adına düzenlemeler yaptık. Yılın belli dönemlerinde engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalyeleri ücretsiz olarak dağıttık. Ve bu hizmetimize devam ediyoruz. Son olarak proje aşamasında olan Engelsiz Yaşam Merkezinden bahsetmek istiyorum. Engelli ve ailelerinin haklarının ön planda tutulacak Engelsiz Yaşam Merkezinde, engelli bireylere ilgi duyduğu alanlarda beceri kazandırılarak istihdam edilmesini sağlanacak. Böylesi önemli bir günde toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan bütün engelli vatandaşlarımızın dostu ve destekçisi olduğumuzu belirterek kendilerine ve ailelerine mutlu, huzurlu, güzel bir yaşam diliyorum" dedi. (Kaynak: Aksaray Belediyesi Basın Müdürlüğü)
Aksaray Belediye Başkanı Evren "Sosyal Belediyecilik anlayışı ile engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız" dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Dinçer mesajında engellilerin toplumsal yaşamdan diğer bireylerle eşit faydalanması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Aksaray Belediyesinin engelli bireylere sosyal hayat içerisindeki katılımlarını artırmak, toplum içerisinde etkin rol kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla birçok sosyal projeler başlatarak öncülük ettiğini belirtti. Engelli olan bireylerin yaşama sevincini kaybetmeden mutlu bir hayat sürmeleri için çalışmak, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımız arasında yer aldığını belirten Başkan Dinçer, “Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

Bizler yerel yönetimler olarak engelli bireylerimizin her zaman yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezimiz sayesinde şehrimizdeki 12 engelli derneklerini bir araya topladık. Onlara çok güzel bir bina tahsis ettik. Bu binada çeşitli aktiviteler ve eğitim kursları düzenlenebiliyor.

Engelli vatandaşlarımızın iletişimini güçlendirebilmek adına pandemi öncesinde işaret dili kursları düzenledik. Kaldırımlarda, cadde ve bulvarlarda engellilerimize kolay ve güvenli ulaşım imkânı sunabilmek adına düzenlemeler yaptık. Yılın belli dönemlerinde engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalyeleri ücretsiz olarak dağıttık. Ve bu hizmetimize devam ediyoruz. Son olarak proje aşamasında olan Engelsiz Yaşam Merkezinden bahsetmek istiyorum. Engelli ve ailelerinin haklarının ön planda tutulacak Engelsiz Yaşam Merkezinde, engelli bireylere ilgi duyduğu alanlarda beceri kazandırılarak istihdam edilmesini sağlanacak. Böylesi önemli bir günde toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan bütün engelli vatandaşlarımızın dostu ve destekçisi olduğumuzu belirterek kendilerine ve ailelerine mutlu, huzurlu, güzel bir yaşam diliyorum" dedi.

(Kaynak: Aksaray Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.