BAŞKAN AYDIN SÖZÜNDE DURDU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.03.2021 - 09:52, Güncelleme: 16.03.2021 - 09:52
 

BAŞKAN AYDIN SÖZÜNDE DURDU

​​​​​​​Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın söz verdiği Toplu Konut Projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.
Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın, birinci ve ikinci dönem projeleri arasında yer alan ve 2014 yılından itibaren hayata geçirilmesi için büyük mücadele verdiği Göksun Toplu Konut projesindeki 376 konutun temelleri Kasım ayında atılmıştı. Hızlı bir çalışma yürüten Yüklenici Firma inşaat sezonu sonuna kadar her biri 7 katlı 2 adet 3+1 ve 2 adet 2+1 olmak üzere toplam 4 blok, 94 konutun karkas inşaatını tamamladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen, ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesinde temeller atılmaya başlandı. 100 Bin Sosyal Konut projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta inşa edilecek konutlar için ilk temeller ise Göksun’da atıldı. Yantepe Mahallesi Çataltepe mevkiinde temelleri atılan toplu konutların yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun olarak inşa edildiğine vurgu yapan Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  “Bizim belediyecilik anlayışımız, Cumhurbaşkanımızın belediyecilik anlayışı ve halka hizmet hakka hizmet mantığından hareketle devam etmekte. Toplu konut uzun yıllardan beri arzu ettiğimiz ve hayata geçmesi için TOKİ Başkanlığı ile çalışmaları aralıksız sürdürdüğümüz bir proje. Temelinin ilk olarak Göksun’da atılmış olması ve hızlı bir şekilde inşaatların devam ediyor olması bizi son derece mutlu ediyor. Bunun nedeni ise bizim 2014 yılından itibaren toplu konut projesini hayata geçirmek için yürüttüğümüz kararlı mücadelemiz ve gerekli imar planı ve etüt çalışmalarını zamanında yapmış olmamızdır. İnşallah önümüzdeki yıllarda ikinci etap konutlarını talep etmek suretiyle buradaki rezerv alanımızı da değerlendirip konut sayısını artıracağız.”   KARARLI MÜCADELE SONUÇ VERDİ KONUT SAYISI 3.5 KAT ARTTI Göksun Belediyesi tarafından söz konusu projenin hayata geçirilmesi için 2014 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2015 yılında 173 konutluk proje hazırlanmış 2015 yılında yapılan ön talep toplama sürecinde yeterli sayıya ulaşılamamıştı. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın girişimleri ve kararlı duruşu nedeniyle TOKİ başvuru şartlarında Göksun’a özel değişiklik yaparak 2016 yılında yeniden ön talep toplama sürecine gitmiş, ancak yeterli sayıda başvuru olmadığı için proje iptal edilmişti. Başkan Aydın’ın, başvuru ve ödeme koşullarında değişiklik yapılması ve 110 konut olarak yeniden projelendirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığı nezdinde yürüttüğü kararlı mücadelesi sonunda, Göksun Toplu Konut projesi ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesine dahil edilerek 2+1 ve 3+1 planında toplam 376 konut ile 8 dükkanlı 1 Ticaret Merkezi ve 1 Cami tahsis edilmişti. Yüklenici firmaya 22 Ekim 2020 tarihinde yer teslimi yapılan projenin sosyal donatı ve çevre düzenleme çalışmaları da tamamlanmış olarak teslim tarihi ise 14 Ocak 2022. (Kaynak: Göksun Belediyesi Basın Müdürlüğü)
​​​​​​​Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın söz verdiği Toplu Konut Projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın, birinci ve ikinci dönem projeleri arasında yer alan ve 2014 yılından itibaren hayata geçirilmesi için büyük mücadele verdiği Göksun Toplu Konut projesindeki 376 konutun temelleri Kasım ayında atılmıştı. Hızlı bir çalışma yürüten Yüklenici Firma inşaat sezonu sonuna kadar her biri 7 katlı 2 adet 3+1 ve 2 adet 2+1 olmak üzere toplam 4 blok, 94 konutun karkas inşaatını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen, ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesinde temeller atılmaya başlandı. 100 Bin Sosyal Konut projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta inşa edilecek konutlar için ilk temeller ise Göksun’da atıldı. Yantepe Mahallesi Çataltepe mevkiinde temelleri atılan toplu konutların yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun olarak inşa edildiğine vurgu yapan Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  “Bizim belediyecilik anlayışımız, Cumhurbaşkanımızın belediyecilik anlayışı ve halka hizmet hakka hizmet mantığından hareketle devam etmekte. Toplu konut uzun yıllardan beri arzu ettiğimiz ve hayata geçmesi için TOKİ Başkanlığı ile çalışmaları aralıksız sürdürdüğümüz bir proje. Temelinin ilk olarak Göksun’da atılmış olması ve hızlı bir şekilde inşaatların devam ediyor olması bizi son derece mutlu ediyor. Bunun nedeni ise bizim 2014 yılından itibaren toplu konut projesini hayata geçirmek için yürüttüğümüz kararlı mücadelemiz ve gerekli imar planı ve etüt çalışmalarını zamanında yapmış olmamızdır. İnşallah önümüzdeki yıllarda ikinci etap konutlarını talep etmek suretiyle buradaki rezerv alanımızı da değerlendirip konut sayısını artıracağız.”

 

KARARLI MÜCADELE SONUÇ VERDİ KONUT SAYISI 3.5 KAT ARTTI

Göksun Belediyesi tarafından söz konusu projenin hayata geçirilmesi için 2014 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2015 yılında 173 konutluk proje hazırlanmış 2015 yılında yapılan ön talep toplama sürecinde yeterli sayıya ulaşılamamıştı. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın girişimleri ve kararlı duruşu nedeniyle TOKİ başvuru şartlarında Göksun’a özel değişiklik yaparak 2016 yılında yeniden ön talep toplama sürecine gitmiş, ancak yeterli sayıda başvuru olmadığı için proje iptal edilmişti.

Başkan Aydın’ın, başvuru ve ödeme koşullarında değişiklik yapılması ve 110 konut olarak yeniden projelendirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığı nezdinde yürüttüğü kararlı mücadelesi sonunda, Göksun Toplu Konut projesi ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesine dahil edilerek 2+1 ve 3+1 planında toplam 376 konut ile 8 dükkanlı 1 Ticaret Merkezi ve 1 Cami tahsis edilmişti. Yüklenici firmaya 22 Ekim 2020 tarihinde yer teslimi yapılan projenin sosyal donatı ve çevre düzenleme çalışmaları da tamamlanmış olarak teslim tarihi ise 14 Ocak 2022.

(Kaynak: Göksun Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.