BAŞKAN ASYA GNEÇLERE SESLENDİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.09.2021 - 13:54, Güncelleme: 30.09.2021 - 13:54
 

BAŞKAN ASYA GNEÇLERE SESLENDİ

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya 'Gençlik Fısıltısı Bölgesel İstihdama Genç Bakış' çalıştayının Doğu Anadolu Bölgesi paneline panelist olarak katıldı.
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, İnsan Kaynağı ve Kariyer Planlaması Başkanı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan, Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç’un açılış konuşmaları ile başlayan çalıştayın Doğu Anadolu Bölgesi panelinde AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfekçi, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, Erzincan İşkur İl Müdürü Ömer Faruk Çelik bölgesel konuları değerlendirerek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Gençlere yönelik yaptığı anlamlı çalışmalardan dolayı Ensar Vakfı’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Feyat Asya, gençliğin toplum üzerindeki önemine dikkat çekerek yerelde onlara yönelik yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Altyapı ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra bilgi evleri ve kültür merkezleri yaparak buralarda icra edilen faaliyetlerle gençlerin istihdamını kolaylaştıran projelere öncülük ettiklerini kaydeden Başkan Asya tekstil atölyeleri inşa ederek bu alanda somut adımlar attıklarını da ifade etti.Muş’un tarım ve hayvancılık şehri olduğunu anımsatan Başkan Asya, devlet destekli alımlarla bu alanın daha da güçlendirileceğini ve bunun istihdama katkı sağlayacağını belirtti. Muş, Ağrı, Bitlis, Bingöl gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinin kalkınması ile büyükşehirlerin de yükünün hafifleyeceğini ifade eden Başkan Asya, bölgelerin gelişiminin birbiri ile bağlantılı olduğunu söyledi. Programa katılan diğer panelistlerin sunumunun ardından soru cevap bölümüne geçildi. Başkan Asya, öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Panel hediye ve katılım belgesi takdimi ile sona erdi.
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya 'Gençlik Fısıltısı Bölgesel İstihdama Genç Bakış' çalıştayının Doğu Anadolu Bölgesi paneline panelist olarak katıldı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, İnsan Kaynağı ve Kariyer Planlaması Başkanı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Arslan, Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç’un açılış konuşmaları ile başlayan çalıştayın Doğu Anadolu Bölgesi panelinde AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfekçi, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, Erzincan İşkur İl Müdürü Ömer Faruk Çelik bölgesel konuları değerlendirerek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Gençlere yönelik yaptığı anlamlı çalışmalardan dolayı Ensar Vakfı’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Feyat Asya, gençliğin toplum üzerindeki önemine dikkat çekerek yerelde onlara yönelik yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Altyapı ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra bilgi evleri ve kültür merkezleri yaparak buralarda icra edilen faaliyetlerle gençlerin istihdamını kolaylaştıran projelere öncülük ettiklerini kaydeden Başkan Asya tekstil atölyeleri inşa ederek bu alanda somut adımlar attıklarını da ifade etti.Muş’un tarım ve hayvancılık şehri olduğunu anımsatan Başkan Asya, devlet destekli alımlarla bu alanın daha da güçlendirileceğini ve bunun istihdama katkı sağlayacağını belirtti. Muş, Ağrı, Bitlis, Bingöl gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinin kalkınması ile büyükşehirlerin de yükünün hafifleyeceğini ifade eden Başkan Asya, bölgelerin gelişiminin birbiri ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Programa katılan diğer panelistlerin sunumunun ardından soru cevap bölümüne geçildi. Başkan Asya, öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Panel hediye ve katılım belgesi takdimi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.