ANDIRIN'DA AŞURE İKRAMI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.09.2020 - 12:21, Güncelleme: 07.09.2020 - 12:21
 

ANDIRIN'DA AŞURE İKRAMI

​​​​​​​Kahramanmaraş Andırın'daki Aşure Gününde Başkan Ahmet Doğan, kazanın başına geçerek vatandaşlara ikramda bulundu.
İslam inancında hicri takvime göre her yıl Muharrem ayının onuncu gününden başlayan ve Aşure haftası olarak anılan aşure gününde Andırın Belediyesi tarafından aşure ikramı yapıldı. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Âşure Gününün de diğer günler içinde daha anlamlı ve bereketli bir konumu bulunduğunu belirten Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, “Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının hâkim olduğu, birlik ve beraberliğimizin pekişerek daha da güçlendiği, sosyal dayanışmanın arttığı, fert ve toplum hayatımızda özel bir yere sahip Aşure gününü kutluyorum. Belediyemiz tarafından gelenekselleştirilen Aşure ikramımızı yaptık. Bu mübarek ayın ilçemize, Ülkemize ve İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Ahmet Doğan beraberinde Meclis Üyeleri ile birlikte Covid-19 önlemleri alınarak vatandaşlara kazanlardan aşure ikramında bulundular. Andırın Kışla Bahçesinde Covid-19 önlemleri alınarak kurulan stantlardan; vatandaşlara, İlçede faaliyet gösteren esnaflara aşure ikramı yapıldı. (Kaynak: Andırın Belediyesi Basın Bürosu)
​​​​​​​Kahramanmaraş Andırın'daki Aşure Gününde Başkan Ahmet Doğan, kazanın başına geçerek vatandaşlara ikramda bulundu.

İslam inancında hicri takvime göre her yıl Muharrem ayının onuncu gününden başlayan ve Aşure haftası olarak anılan aşure gününde Andırın Belediyesi tarafından aşure ikramı yapıldı.

Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Âşure Gününün de diğer günler içinde daha anlamlı ve bereketli bir konumu bulunduğunu belirten Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, “Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının hâkim olduğu, birlik ve beraberliğimizin pekişerek daha da güçlendiği, sosyal dayanışmanın arttığı, fert ve toplum hayatımızda özel bir yere sahip Aşure gününü kutluyorum. Belediyemiz tarafından gelenekselleştirilen Aşure ikramımızı yaptık. Bu mübarek ayın ilçemize, Ülkemize ve İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Doğan beraberinde Meclis Üyeleri ile birlikte Covid-19 önlemleri alınarak vatandaşlara kazanlardan aşure ikramında bulundular.

Andırın Kışla Bahçesinde Covid-19 önlemleri alınarak kurulan stantlardan; vatandaşlara, İlçede faaliyet gösteren esnaflara aşure ikramı yapıldı.

(Kaynak: Andırın Belediyesi Basın Bürosu)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.