AKSARAY’DA O PROJE İÇİN İLK KAZI BAŞLADI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.09.2020 - 15:18, Güncelleme: 17.09.2020 - 15:18
 

AKSARAY’DA O PROJE İÇİN İLK KAZI BAŞLADI

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve ihale aşaması tamamlanan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi Projesinde temel atmak için ilk kazı ve zemin iyileştirme çalışmaları başladı.
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in yakından takip ettiği Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi Projesinde tüm alt yapı çalışmaları tamamlandı. Temel atma çalışmasının yapılması için kapalı alanın inşa edileceği alanda ilk kazı ve zemin iyileştirme çalışmalarına başlanıldı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan bin 400 metrekare kapalı alana sahip Külliye projesi içerisinde yapımı tamamlandığında modern mimarisiyle erkek ve bayan bölümüne sahip Cami, bay bayan taziye evleri, şadırvan, abdesthane ve lavabolar yer alacak. Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Külliye projesinin Bin 400 metrekarelik kapalı alanı kapsadığını ve proje sahasına külliye inşaatının yanında sosyal donatılar ve altyapı çevre düzenleme işlerinin yapılacağını belirtti. Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’Bedir Muhtar Mahallesinde Bedir Muhtar Kabristanlığı içerisine inşa ettiğimiz külliye projemizde erkek ve bayan bölümüne sahip Cami, bay bayan taziye evleri, bay bayan lavabolar ve abdesthaneler, şadırvan yer alıyor. Bedir Muhtar Mahallesinde tarihi dokuyu yaşatmak, eserlerin gelecek nesillere aktarımını sağlamak ve şehirleşme estetiği ile tarihi özellikleri aynı düzlemde buluşturmak maksadıyla çalışmalarına başladığımız Bedir Muhtar Külliyesinin inşaat çalışmaları tamamlandığında Aksaray için önemli tarihi mekân ortaya çıkmış olacak.’’ Dedi
Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve ihale aşaması tamamlanan Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi Projesinde temel atmak için ilk kazı ve zemin iyileştirme çalışmaları başladı.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in yakından takip ettiği Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi Projesinde tüm alt yapı çalışmaları tamamlandı. Temel atma çalışmasının yapılması için kapalı alanın inşa edileceği alanda ilk kazı ve zemin iyileştirme çalışmalarına başlanıldı.

Geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan bin 400 metrekare kapalı alana sahip Külliye projesi içerisinde yapımı tamamlandığında modern mimarisiyle erkek ve bayan bölümüne sahip Cami, bay bayan taziye evleri, şadırvan, abdesthane ve lavabolar yer alacak.

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesi projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Külliye projesinin Bin 400 metrekarelik kapalı alanı kapsadığını ve proje sahasına külliye inşaatının yanında sosyal donatılar ve altyapı çevre düzenleme işlerinin yapılacağını belirtti.

Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’Bedir Muhtar Mahallesinde Bedir Muhtar Kabristanlığı içerisine inşa ettiğimiz külliye projemizde erkek ve bayan bölümüne sahip Cami, bay bayan taziye evleri, bay bayan lavabolar ve abdesthaneler, şadırvan yer alıyor. Bedir Muhtar Mahallesinde tarihi dokuyu yaşatmak, eserlerin gelecek nesillere aktarımını sağlamak ve şehirleşme estetiği ile tarihi özellikleri aynı düzlemde buluşturmak maksadıyla çalışmalarına başladığımız Bedir Muhtar Külliyesinin inşaat çalışmaları tamamlandığında Aksaray için önemli tarihi mekân ortaya çıkmış olacak.’’ Dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.