AKSARAY’DA AŞURE GELENEĞİ SÜRÜYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.08.2020 - 15:28, Güncelleme: 31.08.2020 - 15:28

AKSARAY’DA AŞURE GELENEĞİ SÜRÜYOR

Aksaray Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla şehrin muhtelif noktalarında aşure ikramına başladı. Aşure ikramı hafta boyunca sürecek.
Aksaray Belediyesi toplumsal dayanışmayı artıran aşure geleneğini bu yılda sürdürüyor. Belediye ait yemekhane mutfağında özenle pişirilen aşureler, haftanın ilk gününde vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. Aşure dağıtımı ilk olarak Ulucami Bahçesi ve Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesinden başladı. Pandemi dolayısıyla aşure dağıtımı sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde sürdürüldü. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, İslam alemi için önemli bir ay olan Muharrem Ayının faziletinden bahsederek “Muharrem ayı; toplumsal barışı, kardeşliği, dayanışma ve paylaşmayı artırır. Sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza dağıttığımız aşurelerimiz birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Dinçer, belediyenin hafta boyunca çeşitli noktalarda aşure ikramı yapacağını duyurdu.