AFYONKARAHİSAR’IN LEZZETLERİ 81 İLE GÖNDERİLDİ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.07.2020 - 12:47, Güncelleme: 28.07.2020 - 12:47
 

AFYONKARAHİSAR’IN LEZZETLERİ 81 İLE GÖNDERİLDİ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatı, Vali Gökmen Çiçek’in destekleriyle Gastronomi Alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Afyonkarahisar’dan 81 İl Valisi’ne, lezzet paketi gönderildi.
Afyonkarahisar’ın seçkin markalarının ürettiği, tescilli lezzetlerden oluşan lokum, sucuk, patatesli köy ekmeği ve haşhaşın bulunduğu hediye paketleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gastronomi Birimi tarafından hazırlandı.  Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in gastronomi alanında tanıtım çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bildiğiniz gibi ülkemizin termal turizm başkenti Afyonkarahisar, 2019 yılı Ekim ayında ‘gastronomi’ alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil edilerek, Gaziantep ve Hatay’ın ardından ülkemizin üçüncü gastronomi şehri ilan edildi. Sayın Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in de destekleriyle şehrimizin başta termal turizmi olmak üzere, tüm tarihi ve kültürel değerlerini ‘gastronomi’ ekseninde toplayarak, markalaşma ve tanıtım çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz” dedi. 81 İl Valisini Afyonkarahisar’a davet eden Başkan Zeybek; “Yapılan çalışmalar neticesinde, şehrimizin gastronomi alanında dünya çapında tanınırlığının artması, elbette yerel bir kalkınma sağlayacaktır; ancak genel anlamda ülkemizin de tanıtımına ve kalkınmasına önemli ölçüde etki edeceğine inanıyoruz. Bu çerçevede, ilk etapta 81 İl Valimizin tatmaları için gönderdiğimiz hediye paketinde yer alan, şehrimizin seçkin markalarının ürettiği, lokum, sucuk, patatesli köy ekmeği ve haşhaşı, Valilerimizle birlikte inşallah bir gün güzel şehrimiz Afyonkarahisar’da birlikte yemeği umut ediyoruz” diye ifade etti. Başkan Zeybek, Afyon mutfağını tüm dünyaya tanıtmak ve son yıllarda çok ciddi önem kazanan gastronomi turizminden Afyon’un hak ettiği payı alması için yoğun gayret gösterdiklerini ifade ederek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar olmak üzere paketlemede görev alan tüm Gastronomi ekibini tebrik etti.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatı, Vali Gökmen Çiçek’in destekleriyle Gastronomi Alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Afyonkarahisar’dan 81 İl Valisi’ne, lezzet paketi gönderildi.

Afyonkarahisar’ın seçkin markalarının ürettiği, tescilli lezzetlerden oluşan lokum, sucuk, patatesli köy ekmeği ve haşhaşın bulunduğu hediye paketleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gastronomi Birimi tarafından hazırlandı. 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in gastronomi alanında tanıtım çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bildiğiniz gibi ülkemizin termal turizm başkenti Afyonkarahisar, 2019 yılı Ekim ayında ‘gastronomi’ alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil edilerek, Gaziantep ve Hatay’ın ardından ülkemizin üçüncü gastronomi şehri ilan edildi. Sayın Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in de destekleriyle şehrimizin başta termal turizmi olmak üzere, tüm tarihi ve kültürel değerlerini ‘gastronomi’ ekseninde toplayarak, markalaşma ve tanıtım çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz” dedi.

81 İl Valisini Afyonkarahisar’a davet eden Başkan Zeybek; “Yapılan çalışmalar neticesinde, şehrimizin gastronomi alanında dünya çapında tanınırlığının artması, elbette yerel bir kalkınma sağlayacaktır; ancak genel anlamda ülkemizin de tanıtımına ve kalkınmasına önemli ölçüde etki edeceğine inanıyoruz. Bu çerçevede, ilk etapta 81 İl Valimizin tatmaları için gönderdiğimiz hediye paketinde yer alan, şehrimizin seçkin markalarının ürettiği, lokum, sucuk, patatesli köy ekmeği ve haşhaşı, Valilerimizle birlikte inşallah bir gün güzel şehrimiz Afyonkarahisar’da birlikte yemeği umut ediyoruz” diye ifade etti.

Başkan Zeybek, Afyon mutfağını tüm dünyaya tanıtmak ve son yıllarda çok ciddi önem kazanan gastronomi turizminden Afyon’un hak ettiği payı alması için yoğun gayret gösterdiklerini ifade ederek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar olmak üzere paketlemede görev alan tüm Gastronomi ekibini tebrik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.