ADIYAMAN'DA İŞÇİ DOSTU BAŞKAN

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.01.2021 - 10:45, Güncelleme: 14.01.2021 - 10:45
 

ADIYAMAN'DA İŞÇİ DOSTU BAŞKAN

​​​​​​​Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ın imzası ile artık en düşük belediye işçisinin maaşı 3 bin 500 TL oldu.
Adıyaman Belediyesi, taşerondan kadroya geçen ve alt işveren bünyesindeki işçilerin maaşında oran belirlendi. Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç tarafından yapılan açıklamada, 2021 yılı itibariyle Belediyede çalışan bir işçinin en düşük maaşının 3 bin 500 TL olacağı belirtildi. Belediye ile Hak-İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası tarafından belediyede çalışan toplam Bin 200 işçi için yapılan zam görüşmeleri sonuçlandı. 2021 yılında uygulanacak olan zam oranını düzenlediği basın toplantısında açıklayan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, işçilere birçok yeni hakların sağlandığını müjdeledi. Meclis üyeleri ile yetkili sendika temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Kılınç, artık Adıyaman Belediyesi bünyesinde çalışan bir işçinin ne düşük maaşının 3 bin 500 TL olacağını dile getirerek şunları söyledi: “Belediyemiz bünyesinde görev yapmakta olan personellerimiz arasındaki ücret farklılığını azaltmak adına işyeri iş sözleşmesinde revizyon yapıyoruz. Ayrıca, belediyemiz bünyesinde farklı dosyalarda işe alımı gerçekleşen personellerimizin sendikanın toplu iş sözleşmesine tabi olabilmelerinin önünü açıyoruz. Bunların yanında, belediyemiz bünyesinde alt işveren ihalesinden istihdam edilen kardeşlerimizin toplu iş sözleşmesi yapabilmesi için alt işveren şirketinin yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Personellerimiz için ayrıca yapacağımız toplu iş sözleşmesi ile eğitim skalası ve derece kademe skalası gibi kazanımlar elde etmelerini sağlıyoruz. Son olarak, yine belediyemiz bünyesinde görev yapmakta olan ve kadro pozisyonu ne olursa olsun tüm işçi kardeşlerimizin faydalanabileceği yardım fonunu oluşturma çalışmalarımız bulunuyor. Ve yapacağımız bu iyileştirmelerle belediyede çalışan işçilerimizin en düşük maaşı 3 bin 500 TL civarında olacak. İnşallah yapılacak olan toplu iş sözleşmesiyle beraber işçilerimiz daha rahat bir nefes alacak.” Başkan Kılınç'ın yeni müjdeleri, işçiler arsında büyük mutlulukla karşılandı. (Kaynak: Adıyaman Belediyesi Basın Müdürlüğü)
​​​​​​​Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ın imzası ile artık en düşük belediye işçisinin maaşı 3 bin 500 TL oldu.

Adıyaman Belediyesi, taşerondan kadroya geçen ve alt işveren bünyesindeki işçilerin maaşında oran belirlendi. Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç tarafından yapılan açıklamada, 2021 yılı itibariyle Belediyede çalışan bir işçinin en düşük maaşının 3 bin 500 TL olacağı belirtildi.

Belediye ile Hak-İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası tarafından belediyede çalışan toplam Bin 200 işçi için yapılan zam görüşmeleri sonuçlandı. 2021 yılında uygulanacak olan zam oranını düzenlediği basın toplantısında açıklayan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, işçilere birçok yeni hakların sağlandığını müjdeledi.

Meclis üyeleri ile yetkili sendika temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Kılınç, artık Adıyaman Belediyesi bünyesinde çalışan bir işçinin ne düşük maaşının 3 bin 500 TL olacağını dile getirerek şunları söyledi: “Belediyemiz bünyesinde görev yapmakta olan personellerimiz arasındaki ücret farklılığını azaltmak adına işyeri iş sözleşmesinde revizyon yapıyoruz. Ayrıca, belediyemiz bünyesinde farklı dosyalarda işe alımı gerçekleşen personellerimizin sendikanın toplu iş sözleşmesine tabi olabilmelerinin önünü açıyoruz. Bunların yanında, belediyemiz bünyesinde alt işveren ihalesinden istihdam edilen kardeşlerimizin toplu iş sözleşmesi yapabilmesi için alt işveren şirketinin yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Personellerimiz için ayrıca yapacağımız toplu iş sözleşmesi ile eğitim skalası ve derece kademe skalası gibi kazanımlar elde etmelerini sağlıyoruz. Son olarak, yine belediyemiz bünyesinde görev yapmakta olan ve kadro pozisyonu ne olursa olsun tüm işçi kardeşlerimizin faydalanabileceği yardım fonunu oluşturma çalışmalarımız bulunuyor. Ve yapacağımız bu iyileştirmelerle belediyede çalışan işçilerimizin en düşük maaşı 3 bin 500 TL civarında olacak. İnşallah yapılacak olan toplu iş sözleşmesiyle beraber işçilerimiz daha rahat bir nefes alacak.”

Başkan Kılınç'ın yeni müjdeleri, işçiler arsında büyük mutlulukla karşılandı.

(Kaynak: Adıyaman Belediyesi Basın Müdürlüğü)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akbelediyeler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.