BAŞKAN ASYA'DAN ŞEHİRLEŞME YORUMU

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından bölge belediye başkanları, akademisyenler ve kalkınma ajanslarının temsilcilerinin katılımıyla Kalkınmada Yerel Vizyon Bölgesel toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya da ‘Akıllı ve Yeşil Şehirler’ üzerine bir sunum yaptı. Başkan Asya konuşmasında, “Türkiye Belediyeler Birliğimiz tarafından düzenlenen ve ilki bölgemizden başlatılan Kalkınmada Yerel Vizyon Bölgesel toplantılarının ilimizin bölgemizin ve ülkemizin hayrına vesile olmasını diler, katılımcılara ve tüm misafirlere selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

Konuşmasında İzmir depremine değinen Başkan Asya, “30 Ekim Cuma günü İzmir ilimizde meydana gelen deprem felaketinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu afette vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” ifadelerini kullandı.

“Şehircilikte referans değerimiz olan Hz. Peygamberimizin Yesribi Medine’ye dönüştüren ve Medine’yi medeniyetler beşiği haline getiren bir davanın takipçileriyiz” diyen Başkan Asya, “Aynı anlayışla İstanbul’u çöp dağlarından arındırıp Avrupa’nın kültür merkezi haline getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın açmış olduğu yolda ilerlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehirler, medeniyetlerin doğduğu yerlerdir. İnsanlığın kadim tarihinin en önemli yerleşim merkezleri üzerinde yaşıyor olmak, bize sadece gurur vermekle kalmıyor, aynı zamanda ciddi bir sorumluluk da yüklüyor. Şehirlerimizin kadim miraslarına sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Yapacağımız hizmetlerde bu hassasiyeti göz önünde bulundurarak şehirlerimizi ihya etmeliyiz. Kentler, zengin yaşam koşulları, güç, çeşitlilik ve yeniliğin sembolü olmakla birlikte, kargaşanın, bozulmuş çevre niteliği ve yoksulluğun da ortaya çıktığı yerlerdir. Son yüzyılda kentleşme sorunlarının kapsamı ve yoğunluğu akıllı ve yeşil şehirlerin önemini arttırmaktadır. Özellikle 20 yıl önce çevre kirliliği tartışılırken, şimdi çevre ile uyumlu şehirler ele alınıyor. Aynı şekilde daha önce altyapıların yetersizliği gündeme gelirken, şimdi altyapıları verimli şekilde işletebilecek sistemler üzerinde çalışılıyor. Bunlar bir bakıma gelişmişliğin göstergesi olarak değerlendiriliyor. Tarihimizi ve kültürümüzü koruduğumuz gibi geleceğe dair çağa uygun hareket etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Muş Belediyesi Basın Müdürlüğü)